В Полша служител на граничната охрана беше ранен при опит

...
В Полша служител на граничната охрана беше ранен при опит
Коментари Харесай

Полша съобщи за пореден опит за щурмуване на границата от мигранти

В Полша чиновник на граничната защита беше ранен при опит за щурмуване на границата от мигранти, оповестява.

„ По време на днешните насилствени опити за налагане на <...> в региона на Черемха и Шудзялов, чужденци и чиновници на беларуските служби хвърляха освен камъни по полските патрули, само че и шумови петарди ", се споделя в известие на полската гранична защита.

От ведомството прибавиха, че тяхна сътрудничка е ранена в главата и е настанена в болница.

Само за денонощие поляците са записали 49 опита за незаконно прекосяване.

През лятото на границата на Беларус с Полша и Балтийските страни се усили потокът от бежанци от Близкия изток и Африка, които се пробват да пробият към Западна Европа. Ситуацията ескалира при започване на ноември, когато към две хиляди души се събраха на границата, оградена с тел. Полските сили за сигурност осуетиха няколко опита за пробив, в това число с потреблението на сълзотворен газ; незаконните имигранти сътвориха импровизиран лагер. Беларуските граничари неведнъж са заявявали за насилственото експулсиране на мигранти от Литва, Полша и Латвия на територията на републиката.

Западните страни упрекват Беларус за протичащото се, Минск отхвърля всички обвинявания. Президентът Александър Лукашенко предизвести, че страната повече няма да лимитира потока от хора: поради западните наказания няма „ нито пари, нито сила за това “.

В Беларус е квалифициран транспортно-логистичен център за настаняване на мигранти, ситуиран близо до Граничен контролно-пропусквателен пункт. Част от бежанците се завръщат в родината си както с евакуационни полети, по този начин и самостоятелно. По публични данни в края на предходната година в лагера са останали към 600 бежанци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР