В Полша арестуваха заподозрян в шпионаж в полза на Русия

...
В Полша арестуваха заподозрян в шпионаж в полза на Русия
Коментари Харесай

В Полша арестуваха беларуски гражданин за шпионаж

В Полша арестуваха обвинен в шпионаж в интерес на Русия беларуски жител, който е бил част от " съветска шпионска мрежа ", съобщи Франс прес, като се базира на полското държавно управление.

То заяви през днешния ден, че мъжът е направил частични признания.

" Беларусинът Михаил А. е взел участие в разузнаване на военни обекти и пристанища. Той също по този начин е правил пропагандни действия за Русия ", сподели полският министър на вътрешните работи Мариуш Камински в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Туитър " ).

Камински добави, че въпросният беларуски жител е шестнайсетият човек, арестуван по отношение на тази хипотетична шпионска мрежа.

Полша, която е основен западен съдружник в подтекста на съветската инвазия в прилежаща Украйна, разгласи в края на предишния месец ареста на съветски хокеист, който играе в националния шампионат, като част от следствието на въпросната мрежа.

Според полското държавно управление беларусинът е дошъл в страната през 2021 година и е " поддържал контакти с жители на Руската федерация, с които се е срещал в Санкт Петербург и Крим ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР