В половината области на страната е обявен жълт код за

...
В половината области на страната е обявен жълт код за
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в половината области

В половината области на страната е разгласен жълт код за предстоящ мощен вятър. Той е в действие за областите Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. През първите часове от денонощието ще духа мощен вятър от юг-югоизток с пориви до 20-25 м/с, който още преди обяд ще отслабне.

Днес времето ще бъде най-вече облачно, тук-там с валежи от дъжд. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Още сутринта с насочване напразно от северозапад и с усилването му ще стартира да нахлува леден въздух. Вечерта в Западния Предбалкан и котловинните полета в Западна България ще стартира да превалява сняг.

В Източна България с юг-югоизточен вятър през по-голямата част от деня ще остане топло за първата половина от декември, като до вечерта и там вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури също ще са в необятни граници от 3°-4° тук-там в Западна България до 13-14° в източните региони.

Атмосферното налягане бързо ще се покачва и след обяд ще приближи междинното за месеца.

През идващите дни следва захлаждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР