В полицията в Ямбол е постъпил сигнал, че телефонни измамници

...
В полицията в Ямбол е постъпил сигнал, че телефонни измамници
Коментари Харесай

Баба от Ямбол не се даде на ало-измамници

В полицията в Ямбол е постъпил сигнал, че телефонни измамници са пробвали да вкарат в подвеждане стара жена от града, оповестяват от пресслужбата на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Жената не е предала никакви пари, а разказала всичко на сина си, написа Българска телеграфна агенция. При този следващ случай, за който постъпва сигнал в локалната полиция, дамата е получила позвъняване от мъж, показал се за полицейски чиновник. Той ѝ декларирал, че синът ѝ е арестуван.

Малко по-късно се обадил различен човек, който се показал за юрист и предложил услугите си за освобождение на сина ѝ, описват за схемата от ОД на Министерство на вътрешните работи - Ямбол.

Последно сходни сигнали за телефонни измами бяха докладвани до полицейските органи при започване на август т.г. Използваният сюжет тогава бе позвъняване от привиден чиновник на електроразпределително сдружение и следващо включване от човек, представящ се за полицейски чиновник.

От регионалната дирекция на полицията в Ямбол приканват жителите да бъдат изключително деликатни при позвънявания от непознати и напомнят, че чиновници на реда не желаят пари от хора за осъществяване на служебните си задания. Дори и постоянно да трансформират тактиката си, измамниците постоянно желаят пари, и то незабавно, подчертават от ОД на Министерство на вътрешните работи – Ямбол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР