В политиката за разлика от формалната логика истината винаги е

...
В политиката за разлика от формалната логика истината винаги е
Коментари Харесай

Дончев: Да инвестираме повече време за формулата на индустриалното развитие у нас

В политиката за разлика от формалната логичност истината постоянно е някъде там. Ние истината всеки ден я търсим тук в полемика и разногласия, само че доколкото съумяваме ще каже народът и историята. Считам, че има тематики, по които температурата на острата дискусия, като че би могла да бъде малко по-ниска, само че даже и да има спор, той да води до придвижване напред.


Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев от парламентарната естрада, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Пътят към благосъстоянието на едно общество следва единствено една траектория - икономическо развиване и напредък на стопанската система. Обръщате ли внимание, че главната ос на разногласието, който водим тук е преди всичко формулата за преразпределението - на кого какъв брой да дадем и от кого какъв брой да вземем. Преразпределението не основава ново благосъстояние. Втората ос на разногласието е във връзка с дълга.

Наред с всички кардинални и безпринципни разногласия, които водим тук, уверен съм, че би трябвало да влагаме повече време, внимание и старания в професионални диалози във връзка с формулата на растежа.

“Тук не става дума за една вълшебна мярка- да променим няколко члена в един закон, а за комплициран комплекс от политики, които обгръщат всички институции и изпълнителната власт и локалната власт ”, добави Дончев.

Той разяснява, че симптоматично доста български жители, анализатори и политици не познават нито структурата, нито трендовете, нито опциите на българската стопанска система. “Делът на промишлеността от Брутният вътрешен продукт е 28%, а в случай че сумираме резултата от еврофондовете, земеделието и туризма, той ще бъде под 20%. Целта не е да противопоставяме един отрасъл на различен и един бранш от стопанската система на различен ”, счита депутатът от ГЕРБ-СДС.

Според него българската промишленост би трябвало да бъде показана в Народното събрание, по този начин както са показани и други браншове.

“Да използваме парламентарното време за тези политики, които да подкрепят индустриалното развиване на България ”, прикани той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР