В политиката всичко трябва да е на морална основа. Ако

...
В политиката всичко трябва да е на морална основа. Ако
Коментари Харесай

Томислав Дончев обясни кога ще се отхлабят мерките и зададе директен въпрос на Радев

В политиката всичко би трябвало да е на морална основа. Ако има неща, които будят съмнение, се изисква политическо деяние. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV, откакто по-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на борда на Българска банка за развиване (ББР).

"Смутът пристигна от това, че ББР би трябвало да е доста по-толерантна и е безпричинно да се споделя, че този заем има общо с страната ", добави той.

"Въпросният запас не се обезпечава на ББР, а се обезпечава на другите банки посредством нея ", приключи той.

Дончев разяснява и словесните престрелки на държавното управление с президента Румен Радев.

"Войната на институциите постоянно е нещо неприятно. Хубаво е да има напрежение и да се управляват една друга, само че война значи, че се пилее сила в опълчването на една или друга институции. Трябва да минем с по-малко вреди през това приключение ", изясни той.

"Можем да продължим с цитати и закачки, само че аз не мога да схвана какво ни предлага президента? Кое да създадем по друг метод? Хубаво е да има спор, само че да се води по подобаващ метод. Да се обменя информация и да се вършат оферти. Вие чухте ли оферти? Разхлабване на ограниченията може да има, когато минем пика на болестта и е в контролируема фаза ", добави вицепремиерът, заявявайки, че решението не се взима от политиците, а от експертите.

"Експертите са безапелационни, че ограниченията не би трябвало да се отпускат на този стадий. Обсъждат се всички вероятни ограничения за либерализация. Парковете са доста значима тематика, хората имат потребност от разходки, с цел да преживеят душевен това. Трябва да се съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост, само че се разисква да се случи и това ", сподели още Дончев.

"Ако си мислите, че строгите ограничения ни носят наслаждение, грубо се лъжете. Защо да предизвикваме това на хората без потребност? Трябва да спасим човешки животи ", добави той.

Вицепремиерът изясни, че не би трябвало да се приказват нелепости, които да травмират хората и да ги напрягат в допълнение.

"Представете си една самотна майка, която би трябвало да работи от у дома. Тя е там, само че не може да обърне внимание на детето си. Представете си фамилиите с проблеми, които би трябвало да бъдат затворени ", добави той.

Над 61 хиляди са безработните сега в страната. Вицепремиерът разяснява и този проблем, както и какви са решенията му.

"На първо място са тези гаранции, които бяха обезпечени през банките, с цел да се отсрочат заемите за някой различен месец. Схемата 60/40 се оказва обект на интерес. Това, което се работи сега, е спомагателна поддръжка за най-малките. На тях имаме късмет да помогнем по доста бърза скица за безплатно финансиране. Ако отговаряш на критериите, имаш право да получиш безплатно финансиране, само че не повече от 15-20 хиляди лв.. Не бива да позволяваме всеобщи банкрути ", съобщи Томислав Дончев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР