В политиката нещата трябва да се правят навреме и обмислено.

...
В политиката нещата трябва да се правят навреме и обмислено.
Коментари Харесай

Алфа рисърч: Шест партии влизат в парламента, ГЕРБ води на БСП с 2%

В политиката нещата би трябвало да се вършат в точния момент и премислено. Днешните съвещания щяха да имат друг резултат, в случай че се бяха провели преди президентът да беше оповестил желаната от него дата за избори... Винаги над консултациите ще тегне сянка на подозрение - или има опит за щампосване на авансово взето решение, или да се легитимира анулация на към този момент оповестената дата. Това сподели пред БНР Боряна Димитрова от "Алфа рисърч ".

По думите ѝ има висока степен на възможност изборите да се проведат през април: "Между 15 и 21 декември направихме изследване и регистрирахме 10% спад в желанието на хората да гласоподават спрямо допитване, което правихме през септември. В тази седмица на декември имаше изостряне на епидемиологичната конюнктура, неизясненост по какъв начин ще се развие рецесията. Колкото по-големи са страховете на хората, толкоз повече се снижава готовността за присъединяване в изборите... Рискът от ниска изборна интензивност не би трябвало да се подценява... Изследването сочи още, че в случай че изборите бяха през днешния ден, в Народното събрание биха влезнали шест партии. Преднината на ГЕРБ пред Българска социалистическа партия е едвам 2%. На трето място е партията на Слави Трифонов ".

Димитрова добави: "Начинът, по който ще бъде избрана датата на изборите, ще окаже въздействие върху метода, по който ще се гласоподава... Ако при едни избори на първи проект е стремежът да се притегли оптимален брой гласоподаватели, то на втори проект ще бъде умеенето да се убеди гласоподавателят какви са алените линии - в какви обединения една политически мощ може или не може да влезе... Не изключвам вид за нестабилна управническа коалиция ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР