В политиката е много важно да си последователен. Има такъв

...
В политиката е много важно да си последователен. Има такъв
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Има такъв народ обърнаха палачинката, вече преговарят с БСП и ДПС

" В политиката е доста значимо да си пореден. " ИТН " обаче демонстрира една непоследователна позиция. На предходните избори споделиха, че няма да се коалират и да договарят с партии на статуквото, каквито са Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а през днешния ден към този момент обърнаха палачинката ". Това съобщи пред някогашният здравен министър и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Костадин Ангелов.

Така той разяснява думите на ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, който през вчерашния ден съобщи след консултациите за сформиране на кабинет при президента Румен Радев: " По главните цели, които ние имаме, и които президентът счита за значими, нямаме разминавания с другите партии. Говоря за " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме! ", значително Българска социалистическа партия и, колкото и да е необичайно, по някои неща и Движение за права и свободи ".

" Опасното от един подобен вид " плаващи " болшинства е, че хората не знаят кой носи отговорността в политиката за дейностите и решенията, които ще се вземат. Те ще се вземат подмолно, с цел да бъде обезпечено едно такова плаващо болшинство при поддръжка на държавното управление ", сподели още той.

Ангелов, който в този момент е народен представител от ГЕРБ, поддържа позицията на своята партия, която дефинира президента Румен Радев като " разделител на нацията ".

" За първи път имаме президент, който остава пореден, в това число и в разделянето си на нацията . Ние считаме, че той не съставлява българската нация, той е образец за разцепление и точно поради това не отидохме на консултациите и занапред, за жалост, ще плащаме високата цена на изкопаните от Радев окопи ", изясни той.

Ако договарянията на Има Такъв Народ с останалите парламентарно показани партии се увенчаят с триумф, ГЕРБ ще реши директно преди гласуването на новия кабинет в Народното събрание дали ще участва в залата, или ще остане отвън нея.

Бившият здравен министър разяснява и проблема " Пирогов " , като съобщи, че той не е застанал на страната на болничното заведение, а на истината, като дейностите на проф. доктор Стойчо Кацаров са посочили каква е неговата ценностна система.

Той разкритикува и осъществените напоследък инспекции от страна на НЗОК, акцентирайки, че за първи път касата си разрешава да популяризира резултатите от инспекция, с цел да стимулира решения на министъра на опазването на здравето. Костадин Ангелов още един път дефинира имунизационната акция у нас като " провалена ".

" Основните аргументи са, че в първото си изказване министърът на опазването на здравето сподели, че има подозрение в качеството на имунизациите . Той спря зелените коридори за 24 часа, осъзна каква неточност е направил, и по-късно ги пусна. Това обаче са непоследователни дейности, които разклащат доверието на хората във имунизационния развой ", сподели той.

Ексминистърът изрази и опасенията си, че България не е подготвена за последваща вълна на COVID-19 .

" В един проект, който беше показан от министъра, се вижда, че ние сме оставили задоволително количество персонални защитни средства за идващите два месеца, само че какво се случва, в случай че вълната стартира през месец август, кои са лечебните заведения, в които ще се лекуват хората, по какъв начин ще стартира настаняването? Има една неизясненост у хората и никой не знае какво се случва ", приключи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР