В политика все изглежда много сложно, но всъщност е много

...
В политика все изглежда много сложно, но всъщност е много
Коментари Харесай

Космическата дивотия на Слави Трифонов

В политика все наподобява доста комплицирано, само че в действителност е доста просто и гнусно. Основните положения там са следните:

1. Интересът, който пази съответният политик и дали от това има изгода и за обществото.

2. Как политикът да убеди хората да гласоподават за него, че да може да отбрани въпросния интерес. Тук най-баналното и работещото е моралът - казано простичко " аз съм почтен, вервайте ми ".

Точно това " вервайте ми " съумява да примами толкоз доста хора. Защото хората са прочувствени, а не рационални същества. Ние имаме вяра в положителното - целият ни обичай е подобен. Добрият ще победи - по този начин растем, преди да разберем, че на този свят не е тъкмо по този начин. Само че семената на " положителното " са засети в почтените ни детски душички и доста хитреци това го знаят, с цел да го употребяват в подобаващ миг. И кокошчиците кълват - те имат вяра, че положителното все в миналото ще победи!

Да погледнем в този момент казусът " Слави Трифонов " и по какъв начин за какво избра Николай Василев за министър председател, откакто дотук мантрата му и тази на партията му е, че ще постъпват вярно! " Предложението за министър-председател на “Има подобен народ ”, а и всички наши оферти, са основани на експертни качества. Предлагаме хора, които могат да свършат работа ", написа Трифонов във Facebook.

И в този момент да свалим маските - каква работа да свърши Василев, господин Трифонов? Тази работа,? " (...) въобразявам си по какъв начин отличничка от Колумбийския лицей, с магистратура от Мерилендския университет и с спомагателни квалификации от Оксфордския университет като Наталия Митева може да има нещо общо с некултурен човек като Бойко Борисов ". И Николай Василев от 1999 година има влиятелната степен CFA (сертифициран финансов аналитик) и е първият българин с тази степен. Защо тогава като кажем " приватизация " в България и се появява неистово предпочитание за разпра при много хора?

Да забележим в този момент и тази логичност на Слави Трифонов: "

Също по този начин, всяко положително дърво дава положителни плодове, а неприятното дърво дава неприятни плодове. Не може положително дърво да дава неприятни плодове; или неприятно дърво да дава положителни плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. И така, от плодовете им ще ги познаете ".

За да не е чак толкоз комплицирано и описателно - когато резултатът е неприятен, изхвърляш и търсиш кой и какво може да докара до добър резултат. Повтарям - Николай Василев какво свърши с приватизацията? Какво свърши с ОПАК, та да няма инспекции и санкции? Защото Христо Иванов при Борисов опита да направи правосъдна промяна и като не стана,! Сравнението издиша. Виж, сравненията за Даниел Митов и Мая Манолова имат повече смисъл - единствено би трябвало да си спомним по какъв начин се отзоваха на позициите, в които са в този момент! Пък и е хубаво като мажеш, нещо въпреки всичко да е истина.

Експертните качества са значими, само че не костват нищо, когато възнамеряваш да пазиш интерес, който не е на обществото. И Слави Трифонов не може да убеди никой, че като избира Николай Василев за най-важния пост в изпълнителната власт, е избрал положително дърво, което ще дава добър плод. Но в политиката всеки ход, всяко деяние има смисъл с оглед реализиране на някаква цел. А каква е задачата в този момент - добруването на България или да пристигна на власт някой, който другояче няма по какъв начин да го стори непосредствено, тъй като прекалено много хора ще са отвратени и вместо това една по-малка простотия ще им се види допустима за разлика от галактическата простотия?

За край - по какъв начин няма да върне трети мандат, ами ще прави държавно управление към цели, за които има единодушие. По този мотив напомням кой напоследък (последните години) почна да приказва за такова държавно управление -, преди Коледа в края на 2018 година (аферим) и по малките екрани като има опция. Кое в този момент е по-миризливо, та да хапнем от другото?

Един въпрос - Слави какво ще прави, в случай че ГЕРБ хване да поддържа държавното управление му и да гласоподава " срещу " всяко деяние на този кабинет, което не се харесва на Борисов и компания? Тогава КОЙ ръководи?

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР