В политическия си доклад пред конгреса на БСП, който отхвърли

...
В политическия си доклад пред конгреса на БСП, който отхвърли
Коментари Харесай

Нинова: Благодаря ви за доверието; Зарков: Повече от престъпление

В политическия си отчет пред конгреса на Българска социалистическа партия, който отхвърли оставката ѝ, Нинова очерта като аргументи за слабия резултат на левицата рекордно ниската изборна интензивност, пандемията от Коронавирус 19 и машинното гласоподаване. Последваха полюсни изявления за и срещу нейното водачество на партията.

Направи усещане, че едвам четирима се изрекоха срещу - Весела Лечева, Антон Кутев, Крум Зарков и Петър Витанов - всички те посочени за част от вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия.

Пред Българска национална телевизия водачът на ПЕС Сергей Станишев разяснява, че в случай че конгресът фактически отхвърли оставката на Нинова, партията ще стане за посмешище.

" Да, персоналният комфорт е доста значим - всички са изморени от три избора, само че в противоположен случай защо се събира този конгрес? Аз мисля, че това би било огромна неточност и в персонален проект за Корнелия Нинова ", сподели още той.

От трибуната Нинова съобщи, че днешният ден е потвърдил, че това е демократична партия на свободни хора, които постоянно могат да кажат своето мнение.

" Но и демократична партия, която взима решенията си с болшинство. Благодаря ви за доверието ", сподели тя.

На своите съперници Нинова сподели, че ще работи с всички тях, с цел да може Българска социалистическа партия да победи на локалните избори след две години. Те пък дефинираха като нарушаване на устава фактът, че вместо да бъде единствено установена, оставката на Нинова е била подложена на гласоподаване.

" Всъщност конгресът с хората на Нинова гласоподава срещу личния си правилник ", разяснява Захари Захариев.

Това е неустойчиво решение, счита Крум Зарков.

" Какво стана - ще употребявам откъс - това беше неточност, тежка неточност, беше повече от закононарушение ", добави той.

" Потвърдих оставката си и нито за момент не съм помисляла да я отдръпвам, защото по нашите правила конгресът би трябвало да я установи. Това решение трябваше да вземат делегатите и вие видяхте, че те взеха решение да не я установяват ", съобщи Нинова пред Българска национална телевизия.

На изказванията, че гласуването е било противоуставно, Корнелия Нинова отговори, че няма да пояснява правни правила тъй като било значимо решението на общопартийната контролна комисия, която към този момент е се е произнесла по проблема.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР