В политическите среди все по-усилено се говори, че се готви

...
В политическите среди все по-усилено се говори, че се готви
Коментари Харесай

Готви ли се коалиция между ИТН, ДПС и ГЕРБ начело с Николай Василев?


В политическите среди все по-усилено се приказва, че се готви нова ръководеща коалиция сред " " (ИТН), и.

Според осведомени главен мотор и основател на бъдещата коалиция е някогашният стопански министър в кабинета на Национална движение „Симеон Втори" и претендент за министър председател от Има Такъв Народ. Потърсен за коментар той отхвърли да води каквито и да е диалози за образуването на такава коалиция. 

Целта на възможната коалиция е да проработи още в границите на настоящетото 47-о Народно заседание и по този метод да не се стигне до предварителни избори.Идеята и диалозите за образуване на съюз сред Има Такъв Народ, и са стартирали след експлоадирането на абсурда с фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Припомняме, че преди месец стана известно, че на шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов е препоръчан рушвет, с цел да не се бърка в работата на компанията, която прави фитосанитарните инспекции на митническия пункт.

Също по този начин стана ясно, че зам.-земеделският министър Иван Христанов е получил закани за живота си по същата причина и към този момент се движи с защита от НСО.

Вчера пък изтече аудиозапис на диалог за опит за рушвет сред някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" проф. Пламен Моллов и шефа на БАБХ проф. Даскалов. 

Втората съществена причина за възникването на новата коалиция е обвързвана с енергетиката и съветския газ. Днес стана ясно, че от Има Такъв Народ са били покровители за продължаването на контракта с " Газпром " и заплащането в рубли. Това разгласи зам.-енергийният министър от Има Такъв Народ Пламен Данаилов, който добави, че измежду аргументите за разрива в връзките сред кабинета и министерството на енергетиката, е препоръчаното от Има Такъв Народ за продължение на контракта с " Газпром “ и заплащането в рубли.

Преди минути транспортният министър Николай Събев направи забавен пост на персоналната си страница във Фейбук, в който също се загатва за идната коалиция. Ето какво гласи поста на министър Събев:

" Радев и плуват синхронно в газовата тематика още откогато махнахме изпълнителния шеф на Булгаргаз. Сега и Има Такъв Народ изплюват камъчето, че в действителност желали да плащаме в рубли. Дали не се пече коалиция " Газпром "? "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР