В покрито със сняг поле в Западна Полша украински войници

...
В покрито със сняг поле в Западна Полша украински войници
Коментари Харесай

Украински войници тренират зимен окопен бой в Полша

В покрито със сняг поле в Западна Полша украински бойци се образоват в окопна война, единствено дни преди да бъдат изпратени на фронта против Русия, предава Ройтерс.

Ройтерс беше измежду редица медийни организации, поканени тази седмица да следят образованието, извършено от бойци от Полша, Франция и Белгия във Веджин, на към 40 километра от немската граница.

" Повечето от хората в действителност нямат боен опит и се образоват по какъв начин да извършват някои съществени тактики ", сподели един украински боец. " Учат ни по какъв начин да използваме оръжия в градски условия и в окопи. "

Обучението беше извършено от Командването за комбинирана оръжейна подготовка, което беше основано като част от напъните на Европейския съюз да подкрепи армията на Украйна. Учения са извършени в 24 от 27-те държави-членки на блока.

" Ще продължим да се приспособяваме, тъй като обстановката на бойното поле се трансформира всеки ден ", сподели генерал-лейтенант Михел ван дер Лаан, общоприет шеф на Военния щаб на Европейския съюз.

Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година и в този момент управлява близо една пета от нейната територия. Украинската контраатака, която се организира от юни, не реализира огромен пробив .

че войната се движи към нов стадий на статични и изтощителни борби , които биха могли да разрешат на Москва да възвърне военната си мощност.

Операциите могат да бъдат в допълнение усложнени от времето с настъпването на зимния мраз.

" Бих споделил, че зимата е най-взискателният сезон във връзка с войната. Тя мощно лимитира нашето придвижване и маневреност, до момента в който врагът ни вижда ясно посредством термокамери и дронове ", сподели украинският боец.

Втори украински боец сподели, че образованието, което войските получават в Полша, ще им помогне да реализират прогрес в контранастъплението.

" Битката в окопите е един от най-важните детайли в тази война... Мисля, че подобряването на уменията в тази област ще помогне на нашите бойци да съумеят на бойното поле ", сподели той.
 Украйна: Руските войски не престават да натискат против Авдеевка
Украйна: Руските войски не престават да натискат против Авдеевка

Силите на Москва се придвижват напред по фланговете, пробвайки се да пресечен линиите за доставки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР