В подкрепа на думите си той припомни и войната в

...
В подкрепа на думите си той припомни и войната в
Коментари Харесай

Лавров заплаши с война Молдова

В поддръжка на думите си той напомни и войната в Грузия преди 14 години, отбелязвайки, че това е прилика на сегашните събития
Външният министър на Русия Сергей Лавров заплаши Молдова с война.

По време на речта си в Московския държавен институт за интернационалните връзки, той разгласи, че всички дейности на Молдова, които са планувани към подкопаване на опасност за сигурността на съветските войски в Приднестровието ще бъдат обсъждани като нахлуване към страната му. Това отбелязва украинското издание „ Фокус “.



Той напомни, че в Приднестровието се намират съветски „ миротворци “ и военни, охраняващи най-големия склад за муниции в Европа.
В този ред на мисли Лавров уточни, че всяко едно деяние, ориентирано към подкопаване на опасността за сигурността на съветските войски ще бъде обсъждано като нахлуване над Русия.

В поддръжка на думите си той напомни и войната в Грузия преди 14 години, отбелязвайки, че това е прилика на сегашните събития.
Лавров акцентира, че настоящето състояние е същото „ както в Южна Осетия, когато нашите миротворци бяха нападнати от Саакашвили “, имайки поради някогашния президент на Грузия Михаил Саакашвили.

Припомняме, че през вчерашния ден – 31 август, съветският външен министър Сергей Лавров даде обещание най-тържествено, че ще „ отбрани правата на рускоезичните “ в Молдова. Той добави, че в страната към този момент има райони, които „ претендират за специфичен статут “.
Източник: blitz.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР