В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания започна

...
В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания започна
Коментари Харесай

„Българската Коледа“ набира средства в подкрепа на децата с тежки заболявания

В поддръжка на децата с тежки болести и увреждания стартира тазгодишният благотворителен концерт на „ Българската Коледа “. Това е шестнадесетото издание на самодейността, която се организира под патронажа на президента Румен Радев.

Благодарение на положителни българи 15-ото издание на „ Българската Коледа “, което бе в поддръжка на избавения детски живот, съумя да събере 2 600 000 лева Със сумата от близо 700 000 лв. са подкрепени 505 деца за реализиране на лекуване и рехабилитация. Закупена е здравна инсталация за 22 лечебни заведения от цялата страна – академични и многопрофилни лечебни заведения, рехабилитационни центрове и домове за медикосоциални грижи на обща стойност 1 790 000 лева

Всеки може да подари средства за акцията със есемес на номер 1117 на стойност 1 лев и да подари вяра на болно дете. Даренията се одобряват целогодишно и не завършват тази нощ. Допълнителна информация за " Българската Коледа ", както и методите, по които може да бъде направено подаяние, са посочени на интернет-страницата на благотворителната самодейност: www.bgkoleda.bg.

Водещи на тазгодишният благотворителен концерт са Лиляна Боянова и Владимир Пенев от сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “. В залата са и президентът Румен Радев дружно със брачната половинка му Десислава Радева, както и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Участие в концерта пък ще вземат известните български реализатори Михаела Филева, група " Фондацията ", Графа, Миро, Поли Генова, Орлин Павлов, Тони Димитрова, Орлин Горанов, Еделина Кънева, Теди Кацарова, Богдана Петрова, Детския радиохор на Българското национално радио, както и възпитаниците на Национално учебно заведение за танцово изкуство в София, детска вокална група " Бон-Бон ", Латида и хора към Национален фолклорен отбор " Филип Кутев ".

Актрисата Албена Павлова, волейболистите Владимир Николов и Теодор Салпаров, актрисата Ралица Паскалева, боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви, волейболистките Нася Димитрова и Христина Русева, баскетболистите Деян и Калоян Иванови, футболисти от тимовете " ЦСКА ", " Левски " и " Славия ", артистът Стефан Щерев, лекоатлетката Ивет Лалова, акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров, международната и европейска шампионка по битка Тайбе Юсеин, лекоатлетката Мирела Демирева и плувецът Петър Стойчев също ще са измежду покровителите, които ще призоват за съпричастност и поддръжка на децата с тежки болести и увреждания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР