В подкрепа на дългосрочната цел на компанията да се превърне

...
В подкрепа на дългосрочната цел на компанията да се превърне
Коментари Харесай

Volvo ще намали емисиите на CO2 и ще спести милиарди

В поддръжка на дълготрайната цел на компанията да се трансформира в кръгообразен бизнес до 2040 година, Volvo Cars ще сътвори затворени процеси за материали с тежки нездравословни излъчвания като стомана и алуминий, както и за преправка, ремонт, повторна приложимост и възобновяване на части.

„ Volvo Cars има един от най-амбициозните климатични проекти в автомобилната промишленост и с цел да реализираме задачите си, би трябвало да възприемем кръговата стопанска система “, показа Андерс Керберг, началник на отдел Устойчиво Развитие във Volvo Cars. „ Това изисква да преосмислим всичко, което вършим и по какъв начин го вършим. Поставяме мощен акцент върху консолидираното на устойчивостта в метода, по който мислим и работим като компания, и я трансформираме тъкмо толкоз значима, колкото и сигурността постоянно е била за нас “.
За да се трансформира в кръгообразен бизнес до 2040 година, Volvo Cars са уверени, че всяка част от колите им би трябвало да бъде проектирана, създадена и създадена, с цел да бъде употребена наново, както от компанията, по този начин и от нейните снабдители.
Фокусирайки се върху успеваемостта на ресурсите и запазвайки основаната стойност в материалите и съставените елементи допустимо най-дълго по време на виталния цикъл, компанията желае да усъвършенства потреблението на материали, съставни елементи и коли и да отстрани отпадъците в процеса. Това ще докара до финансови спестявания и нови потоци на доходи, както и доста ще понижи въздействието върху околната среда.

 Volvo ще понижи излъчванията на CO2 и ще спести милиарди

Volvo Cars към този момент реконструира елементи като редуктори и мотори, с цел да употребява по-добре материала и да понижи излъчванията. През 2020 година бяха модифицирани към 40 000 елементи, спестявайки близо 3000 тона излъчвания на CO2. До 2025 година Volvo Cars се стреми да усили тези резултати повече от два пъти. За да подсигурява, че скъпите материали могат да се държат в обращение, компанията рециклира 95% от индустриалните си боклуци през предходната година. Това включва 176 000 тона стомана, като се избегне генерирането на близо 640 000 тона CO2.
През 2020 година Volvo Cars стана член на фондацията Ellen MacArthur, която е водещата международна мрежа за кръгова стопанска система.
„ Приветстваме уговорката на Volvo Cars да проектира, създава и създава техните артикули, които да бъдат употребявани и наново. Много е обнадеждаващо да се види връзката сред кръговите решения, бизнес тактиката и намаляването на въглеродните излъчвания “, сподели Джо Мърфи, началник на мрежата от Фондация Ellen MacArthur. „ Кръговата стопанска система предлага на фирмите рамка за жизнерадостен дълготраен напредък, който също е от изгода за обществото и околната среда. “

Новите бизнес модели, като да вземем за пример предоставяне на втори живот на акумулаторите на електрически коли, са значими от кръгова бизнес вероятност. Чрез потреблението на акумулатори в приложения за предпазване на сила отвън колите могат да се осъществят нови потоци от доходи и икономисване на разноски, като в същото време се удължава виталният цикъл на батериите.

Заедно с снабдители и сътрудници, Volvo Cars изследва капацитета на приложенията за втори живот за своите акумулатори с високо напрежение. Настоящ образец е съдействието с BatteryLoop, компания в границите на шведската група за преработване Stena, която употребява наново акумулатори от автомобилната промишленост.
 Volvo ще понижи излъчванията на CO2 и ще спести милиарди

BatteryLoop и Volvo Cars употребяват акумулатори от електрифицирани коли Volvo за слънчева система за предпазване на сила. От април системата ще зарежда зарядни станции за електрифицирани коли и електрически колела в бизнес центъра на шведската компания за хигиена и здраве Essity, отвън Гьотеборг.

В сходен план Volvo Cars, Comsys AB, шведска компания за чисти технологии, и Fortum, европейска енергийна компания, вземат участие в търговски пилотен план. Целта на плана е да усили гъвкавостта на доставките в едно от хидроенергийните уреди на Fortum в Швеция, като в същото време способства за втори живот на акумулаторите на електрическите коли. Акумулаторните пакети от хибридните коли на Volvo ще служат като стационарен блок за предпазване на сила, помагайки да се доставят по този начин наречените услуги за „ бързо балансиране “ на енергийната система.

Чрез тези и други планове, Volvo Cars изследва по какъв начин стареят батериите, когато се употребяват наново в приложения, които имат доста по-малко нападателна приложимост спрямо потреблението в автомобила. Те също по този начин разрешават на компанията да придобие повече познания за комерсиалната стойност на батериите след приложимост в коли и да разпознава евентуални бъдещи потоци от доходи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР