В подкрепа на бившата германска структура на Газпром, SEFE GmbH

...
В подкрепа на бившата германска структура на Газпром, SEFE GmbH
Коментари Харесай

ЕК ще отпусне €225,6 млн. на Германия за придобиването на дъщерното дружество на Газпром

В поддръжка на някогашната немска конструкция на Газпром, SEFE GmbH Европейската комисия (ЕК) утвърди финансова помощ в размер на 225,6 милиона евро за Германия. Европейска комисия счита, че тази сума ще разреши на немското държавно управление да изкупи 100% от акциите на SEFE и да приключи процеса на национализация на компанията.

„ Тази мярка ще разреши на немската страна да стане 100% притежател на SEFE GmbH, заменяйки OOO Gazprom Export, съветска държавна компания с надзорен дял “, се споделя в прессъобщение на уеб страницата на Европейска комисия.

В текста се разяснява, че отпущането на финансова помощ е в сходство с наредбите на Договора за действието на Европейския съюз и е незабавна мярка в подтекста на икономическата рецесия в Европейски Съюз. През август ръководещият шеф на някогашния немски филиал на Газпром разгласи, че компанията се нуждае от 5 милиарда евро, с цел да размени недоставения газ от Русия. От 1 април " Газпром " не управлява немската конструкция, заради което немското държавно управление вкара външен надзор върху SEFE. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР