В подкаст интервювокалистът на Smashing PumpkinsБили Корган сподели своите възгледикак

...
В подкаст интервювокалистът на Smashing PumpkinsБили Корган сподели своите възгледикак
Коментари Харесай

Как изкуственият интелект ще преобрази музикалната индустрия

В подкаст интервювокалистът на Smashing PumpkinsБили Корган показа своите възгледикак съществуването на разрастващ се изкуствен интелект ще преобрази основаването на музика и музикалната промишленост като цяло. Неговото мнение не е толкоз тъмно: “Щом новото потомство създатели намерят изкуствения разсъдък за потребен, те няма да би трябвало като мен да висят в мазето си 10 000 хиляди часа, с цел да намерят и изслушат 50 семпъла. Творчеството постоянно e билo въпрос на преценка и избор. Като се замисли човек, процеса не е толкоз друг, просто за моето време той е бил аналогов. ”

 Генерирано изображение - Blue Willow AI

В региона на музиката AI се трансформира в мощен инструмент, който има капацитета да преобрази основаването на музика и цялата музикална промишленост. Способността му да проучва големи количества данни, да генерира мелодии и да предлага персонализирани рекомендации отваря нова епоха на нововъведения и творчество.

Алгоритмите имат опцията да научават модели и да генерират истински композиции. Тази дарба отваря свят на благоприятни условия за музикантите, като им дава нови източници на ентусиазъм и благоприятни условия за съдействие. Системите за композиране могат да оказват помощ на артистите да генерират мелодии, хармонии и даже да оферират акордови прогресии, действайки като виртуални съавтори.

Какво да чакаме от новия сънгъл на “LaTiDa “ - “Самота “

 Генерирано изображение - Blue Willow AI

С изобилието от налична музика откриването на нови песни и реализатори може да бъде в началото стряскащо. Системите за рекомендации оказват помощ за оправянето с това предизвикателство, като проучват желанията на потребителите, слушателските им привички и демографските им данни, с цел да дават персонализирани рекомендации за музика. Този тип персонализация усъвършенства прекарването на слушателя и основава по-дълбока връзка с музиката.

AI-базираните принадлежности усъвършенстват процеса на музикално произвеждане, спестявайки време и старания за продуцентите и звукозаписните инженери. От автоматизирането на процесите на разбъркване и мастериране до възстановяване на качеството на звука, логаритмите на AI могат да проучват аудио записи, да ползват корекции и да усъвършенстват общата стойност на производството. Това разрешава на музикантите да се концентрират повече върху креативните аспекти на своята работа.

 Генерирано изображение - Blue Willow AI

В цифровата ера е от значително значение да се пазят интелектуалните собствености и да се обезпечава заслужено заплащане за изпълнителите. Технологията на логаритмите може да играе значима роля в наблюдението и откриването на нарушавания на авторските права посредством анализиране на огромни количества онлайн наличие за неоторизираната приложимост на предпазени с авторски права произведения. Освен това, системи, основани на блокчейн и подпомагани от AI, могат да облекчат транспарантното систематизиране на финанси, гарантирайки, че изпълнителите получават заслужено заплащане за своята работа.

Изкуственият разсъдък е в позиция да революционизира основаването на музика и музикалната промишленост по позитивен метод. От помощ в композирането и усъвършенстването на производството до даване на персонализирани рекомендации и отбрана на авторските права, въздействието на AI е значително. Въпреки че някои могат да изразят опасения за това, че ще размени човешкото творчество, същинският капацитет се крие в съдействието сред хората и технологиите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР