В подборки от обзорни материали за 2020 г. печатът в

...
В подборки от обзорни материали за 2020 г. печатът в
Коментари Харесай

2020 за Русия - равносметки и перспективи през погледа на руски медии

В подборки от обзорни материали за 2020 година печатът в Русия разказва коронавирусната пандемия като централно събитие на отминаващата година. Герои на годината без подозрение са лекарите, написа в. " Росийская газета ".

" Благодарим на армията от медици, спасяващи своя народ ", прибавя московският официоз.

Изпълнена със събития, 2020 година би ни стигнала за цялостен живот, заключава в. " Комсомолская истина ", подредила в азбучен ред главните жалони.
Първата писмен знак в писмеността на годината естествено би трябвало да е " К " - " ковид ", " карантина ", " рецесия ", " Карабах ", написа всекидневникът.


Годината показва, че постсъветското пространство си остава вулкан, който съвсем 30 години след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики към момента бълва войни, революции и други разтърсвания, написа в. " Комерсант ".

Много, в случай че не и множеството страни, представлявали в миналото едно цяло, към този момент не са съумели да основат постоянна държавност, да изградят солидни публични институции, да обезпечат разделяне на управляващите и да изберат личен път. Това значи, че бурята ще продължи, се споделя в разбора на вестника.

Основно вътрешнополитическо събитие на 2020 година в Русия бе конституционната промяна - най-мащабната за главния закон от приемането му през 1993 година Промените бяха над 200, само че за публичното схващане основната бе така наречен нулиране на президентските мандати. Загадка остава единствено въпросът дали Владимир Путин ще се възползва от него и отново ще се кандидатира за държавен глава през 2024 година, написа в друга публикация " Комерсант ".

Директорът на съветския клон на Световния фонд за природата Дмитрий Горшков преглежда във в. " Известия " екологичните загуби и предизвестията на изтичащата година. Пандемията е мощен сигнал от планетата, че механизмите, поддържащи всичко живо на земята, се скапват. Ако обаче работят с обединени старания, хората могат да се надяват, че към 2040 година природата ще стартира да се възвръща, счита специалистът.

Главни тематики на последните дни от 2020 година съгласно в. " Независимая газета " са два сюжета, засягащи пенсионерите в Русия. Първият: централната банка позволи, че пенсиите може да се изплащат в цифрови рубли. Вторият: президентът призна, че би трябвало да се намерения за връщане на пенсионните индексации за работещите пенсионери. И едното, и другото наподобява като фантастика към този момент, показва всекидневникът, а съгласно негов специалист цифровата рубла може да стане пълноценна валута най-рано към 2027-2028 година

Високосна, спешна и карантинна, 2020-а бе помрачена от гибелта на цяла плеяда велики артисти и режисьори, отбелязва изданието " Свободная преса ", като показва с къси биографии имена-епохи, оставили диря в съветското и международното изкуство. А уеб сайтът " Медуза " показва 100-те най-интересни съгласно него песни, прозвучали през годината в страната.

От 1 януари влизат в действие доста закони, прекомерно значими за хората в Русия. Ще има промени в пенсиите, помощите и налозите. Алкохолът и цигарите ще нарастнат, само че ще е по-лесно човек да получи пари от страната, споделя в просторен материал в. " Московский комсомолец ".

През цялата 2020 година интензивно бе прочистван банковият пазар в Русия. Централната банка съвсем всеки месец анулираше лицензите на " играчите извършители ", а някои сами се отказваха от тях в опит да си тръгнат " по живо, по крепко ", показва в коментар организация РЕГНУМ. Без лиценз са останали през годината общо над 20 съветски банки.

Годината бе печална за Русия - коронавирусът отнесе живота на над 55 000 поданици на страната, докара до банкрут над 200 000 предприятия, " изяде " половин трилион рубли и остави без работа 12 милиона души, установи в. " Новая газета ".

Тежките времена обаче не са мотив да не се поглези човек най-малко малко, най-малко за десетина-двайсет бюджетни милиона, иронизира изданието, помествайки топ-5 на най-разточителните държавни закупки през годината в Русия.

Федералната работа за сигурност да вземем за пример купила " за държавни потребности " 10-местна яхта, на която съгласно производителя " има всичко ", и платила над 70 милиона рубли на неназования победител в засекретения търг.

Град Есентуки считал да похарчи повече от 137 милиона рубли за " Международен фестивал на фойерверките ". Саратовска област пък оповестила конкурс за градеж на селски басейн в течение на две седмици от основите до покрива против 77,75 милиона рубли. Красноярски край поръчал за 600 000 рубли шест видеоклипа на тематика " Сибир без гейове ", с цел да притегли туристи в района. А първото място в класацията заема план за триместна тоалетна в парк " Швейцария " в Нижни Новгород. Който е бил в Швейцария, знае, че там всичко е скъпо, написа " Новая газета " за " златната " тоалетна на стойност 16 милиона рубли.

През 21-и век светът изгуби пътя, остана без общоразбираеми ориентири. Вече 20 години не знаем каква ще бъде на следващия ден личната ни страна, а прочее и другите. Непредсказуемата 2020 година продължи интервала на историческа непредсказуемост в целия свят, само че той още не е завършил. Очакват ни още повече изненади, предизвестява организация РОСБАЛТ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР