В почти цялата страна са обявени предупреждения от първа степен,

...
В почти цялата страна са обявени предупреждения от първа степен,
Коментари Харесай

Внимание, поледица!

В съвсем цялата страна са оповестени предизвестия от първа степен, поради заплаха от поледици. Изключение вършат крайните южни региони.

Преваляванията от сняг в Западна и Северна България, които започнаха още през вчерашния ден вечерта, ще преминат в дъжд. В останалата част от страната също ще превали слаб дъжд. В Източна България и по долината на Струма ще духа до сдържан южен вятър, а в Дунавската низина слаб вятър от изток-североизток. Максимални температури в Северна България и тук-там в Горнотракийската равнина сред минус 3 и плюс 2 градуса, в останалата част от страната сред 3 и 8 градуса, в София- към 5.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под 1500 метра- от дъжд и сняг. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3-4 градуса, на 2000 метра – към нулата.

През празничните почивни дни времето ще е изменчиво, по-често облачно. На места ще има и валежи, най-вече слаби и най-вече от дъжд, само че в нощните часове и рано заран тук-там в Северна и Западна България ще вали и сняг. Остават изискванията за поледици и заледявания. В понеделник вероятността за превалявания е по-малка. Затоплянето ще продължи. Във вторник още веднъж ще превалява, най-вече слаб дъжд. В Източна България вятърът от югозапад ще се усили. В сряда облачността ще е променлива, съвсем без превалявания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР