В почти невероятния и драматичен финал на Световните серии 2017

...
В почти невероятния и драматичен финал на Световните серии 2017
Коментари Харесай

Гари Хънт отстъпи короната и Red Bull Cliff Diving е с нов шампион

В съвсем невероятния и трагичен край на Световните серии 2017 по Cliff Diving в Лаго Ранко, Чили, мексиканецът Джонатан Паредес означи най-големият триумф в кариерата си. Той надмина шест-кратния шамион от Англия Гари Хънт, кoйто не сполучи на последното си гмуркане от водопадите Riñinahue в полите на Андите. На подуима дружно с Паредес се качиха чехът Михал Навратил и италианецът Алесандро де Росе надлежно на второ и трето място.

При дамите австралийката Рианън Ифланд потвърди, че има същински борен дух и преодолявайки контузия обезпечи втората си победа за също толкоз надпревари. На второ място се качи Яна Несцярава от Беларус, а на трето - австралийката Хелена Мартин.

28 годишният Паредес най-сетне доближи купата ‘style master’, откакто показва новото си най-трудно гмуркане във към момента заснежената локация в Чили. Той означи най-високия резултат за едно гмуркане за сезон 2017. Навратил за първи път се качи на подиума на второ място тази година. Чехът измести Де Росе - непредвиденият победител в Италия, на трето място.

Трофеят " Цар Кахекили " отиде в Мексико за първи път от 9 години Световни серии. " Стани Шампион " беше задачата на тазгодишния победител преди сезона на 2017. След шест години състезаване в Световните серии, мексиканецът зае топ позицията, след трето и второ място в последните две години. Алесандро де Роси, който е на трето място и Анди Джоунс и Дейвид Колтури от Съединени американски щати запълват топ 6 от Световните серии 2017 и се преквалифицират за сезон 2018.

Тази фантазия се реализира, тъй като на Хънт му прилоша по средата на последното гмуркане - това сложи Гари в по-задна позиция за трети път от 2009, бидейки единствено на 10 точки разстояние от седмата си победа. Съперникът му Блейк Олдридж взе трето място в общите ранглисти, което е най-хубавият му връх до момента.

При дамите австралийката Рианън Ифланд потвърди, че има същински борен дух и преодолявайки контузия обезпечи втората си победа за също толкоз надпревари. На второ място се качи Яна Несцярава от Беларус, а на трето - австралийката Хелена Мартин.

В женската категория 26-годишната Ифланд влeзe в надпреварата с контузия на коляното, получена в Мостар. Тя реши да не тренира за идващото съревнование, с цел да понижи оптимално напрежението върху тялото си. След две солидно изпълнени гмуркания, защитаващата купата си австралийка приключи втория си сезон със жанр, печелейки за четвърти от шест вероятни пъти.

В общите ранглисти Ифланд и Мертен от Австралия се съревноваваха против Адриана Хименез от Мексико, формирайки топ три. Въпреки че Джинджър Хюбър беше принудена да излезе от надпреварата заради пострадване, американката приключи на четвърто място в цялостното класиране и автоматизирано се квалифицира за сезон 2018.

В деветия сезон на Световните серии борбата за популярност на шестте сложни и изпитателни надпревари сред най-хубавите гмуркачи беше без подозрение една от най-непредвидимите до момента. Трите секунди акробатично свободно рухване на местоположения, вариращи от естествени чудеса и вълнуващи гледки до исторически местонахождения, уголемиха границите на този бързо разрастващ се спорт през 2017. Състезанията се организираха на нови и към този момент потвърдени места за гмуркане в Европа и Северна Америка, преди да бъдат короновани новите първенци на истинската локация в Южна Америка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР