В почивката - ПП отидоха на протеста срещу промените в

...
В почивката - ПП отидоха на протеста срещу промените в
Коментари Харесай

Кирил Петков обяви пред протестиращите: Нашата роля в този момент е да светкаме прожекторите


В почивката - Политическа партия отидоха на митинга против измененията в Изборния кодекс

В 15-минутна отмора, поискана от Демократична България, излязоха депутатите, с цел да излязат на митинга пред Народното събрание.

Асен Василев изиска отмора, за разяснение на някои от предложенията за промени в ИК. В това време обаче негови сътрудници излязоха при протестиращите пред Народното събрание.

„ Пускаме прожектора върху всяка тяхна подготвеност да усилят измамата на идващите избори. Днес имахме победи. Успяхме да върнем паметта на камерите, а предлагането беше, че няма да ги има. Успяхме да блокираме концепцията на Движение за права и свободи за брочките. Тези хора на дъжда имат принос за това. Показва на хората от вътрешната страна, че не може цялостно безсрамие, да опитат небрежно да прекарат нещата ”, сподели Кирил Петков пред публицисти на демонстрацията.

„ Нашата роля в този миг е да светкаме прожекторите и да демонстрираме какво значи всяка точка. Да си понесат политическата цена ”, добави той.

Петков сподели, че трябвало кода на машините да е транспарантен, да бъде с достъп до всички, с цел да се махне опорката, че машините не работели почтено. Съпредседателят на Политическа партия добави, че като се отворел кода и опорката отпадала – „ малко по малко ”.

„ Фокусът им са локалните избори, знаят, че ще изгубят. Това, което ще се случи, от в този момент ви го споделям, цялата демократична общественост на градове като София ще гласоподават за един претендент. Тогата статуквото ще стартира да поддава от локалната власт. Като изгубят доста градове, тяхната мощ ще отпадне ”. Петков не изясни дали плануват още митинги.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР