Смущаващо видео на плажа в Гватемала предизвиква безпокойство в социалните медии: „Шокиращи неща“

...
В по-голямата си част потребителите не виждат къде свършва боклукът
Коментари Харесай

В по-голямата си част потребителите не виждат къде свършва боклукът им, след като са го изхвърлили в кофа на бордюра. Шокиращо видео, споделено във форума за r/anticonsumption на Reddit, показва едно място, което понася последствията от световния проблем с боклука и рециклирането.

Видеото показва огромно количество пластмасови бутилки, боклук и пластмаса, които се измиват на бреговете на Гватемала. С всяко движение на вълните отломките се преобръщат и изпълват почти цялата рамка.

В световен мащаб развиващите се страни като Гватемала имат значителен принос за морска пластмаса, отчасти защото им липсва подходяща инфраструктура за отпадъци, за да се справят с нарастващи потребителски икономики.

Гватемала има исторически лоша програма за управление на отпадъците. В страната има ограничени пречиствателни съоръжения и регламентирани сметища. Канализацията се излива в речните пътища, които се отлагат в нашите океани и критични местообитания като коралови рифове.

The Intercept съобщи, че „през последните години няколко международно финансирани проекта за изграждане на нова инфраструктура за отпадъчни води бяха спрени, вероятно резултат от обхванатото от скандали правителство на Гватемала.“

Освен това, Съединените щати продължават да изпращат стотици хиляди тонове отпадъци в страните от Латинска Америка всяка година, включително Гватемала, ефективно използвайки региона като сметище и изостряйки проблемът, според Latin American Post.

Едно от усилията, положени през последните години, е инсталирането на био-огради - пластмасови стрели, направени от рециклирани пластмасови бутилки и мрежи - за да се опитат да уловят плаващите отпадъци така че да може да бъде отстранен от водните пътища. Мащабът на този инструмент обаче е ограничен и все още изисква човешка намеса за изнасяне на отломките.

Коментаторите бяха обезпокоени от огромното количество боклук.

„Шокиращи неща. Тази Земя страда толкова зле и въпреки това продължаваме да налагаме това отношение „консумирайте повече боклуци“, пише един коментатор.

„Няма такова място като „Далеч“. Ние не изхвърляме неща „на боклук ', когато приключим с тях“,  пише друг потребител. „Те не изчезват в магическо място, наречено „Далеч“, където никога повече не създават проблеми на никого. Всичко свършва някъде.“

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, която улеснява да си помогнете strong> докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР