В по-голямата част от страната за пореден ден остава в

...
В по-голямата част от страната за пореден ден остава в
Коментари Харесай

Горещ и сух вторник

В по-голямата част от страната за следващ ден остава в действие предизвестие от първа степен за доста горещо време с оптимални температури в регионите с разгласен жълт код - до 39°, съобщи Българска национална телевизия.

Комбинацията от високите температури и сухото време продължава да основава условия за пораждане на бързоразрастващи се пожари. Все повече стават регионите с екстремална заплаха.

Почти на всички места ще се задържи слънчево, в западните региони от страната след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, който след обяд ще се ориентира от северозапад, ще се усили до сдържан и с него ще прониква по-хладен въздух.

В утринните часове на морския бряг за малко ще има ниска облачност, само че денем ще бъде слънчево и малко по-прохладно, с до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са към 28° - 30°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Предимно слънчево време и в планините. След обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в Западна Стара планина, Витоша и Рила ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който по-късно денем ще се ориентира от северозапад. Максималните температури по най-високите върхове – 16°-17°.

И в сряда и четвъртък в източната половина от страната ще се задържи най-вече слънчево, а тук-там в Западна България още веднъж ще превали и прегърми. Температурите ще продължат постепенно да се намаляват.

Валежи и гръмотевици ще има и в петък, към този момент на повече места в страната. В събота ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР