В по-голямата част от страната ще продължи да вали. Код

...
В по-голямата част от страната ще продължи да вали. Код
Коментари Харесай

Валежите продължават, ще има и много силен вятър

В по-голямата част от страната ще продължи да вали. Код жълто за интензивни превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки е в действие през днешния ден в Източна и Южна България. В останалите региони предизвестието е за доста мощен северозападен вятър.

Очаква се поривите напразно да доближават до към 80-90 км/ч. С него ще нахлуе и по-студен въздух, който ще намали знчително температурите, спрямо предходните дни. Максималните ще бъдат сред 11° и 16°, в София - към 11. От северозапад преваляванията ще стартират да стопират и облачността да се раздира и понижава.

През нощта преваляванията на всички места ще спрат, най-късно - сутринта, в югоизточните региони. Облачността на доста места ще намалее до най-вече ясно време. Сутрешните температури ще са сред 1° и 5°, в София - към 0.

Утре облачността ще е променлива, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще продължи да духа сдържан, по поречието на Дунав и в западната част на Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Ще се задържи хладно за средата на април, с оптимални температури сред 10° и 15°.

Променлива, постоянно забележителна ще е облачността в планините. Само на обособени места, основно в Родопите, ще превали. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в Банско, Боровец и Пампорово ще са към 3-4 градуса, на Алеко - към 1.

С променлива облачност, прохладно и много хладно за април ще е времето освен у нас, само че и над по-голямата част от Балканите.

Сравнително студено ще е и в доста региони от Западна и Централна Европа. Дъжд ще вали тук-там в Англия и страните от Бенелюкс, а в обособени региони на Германия, в Швейцария, Западна Австрия, алпийската част на Италия и Полша - сняг.

У нас, в петък температурите ще бъдат по-ниски от нормалните за средата на април - минималните - сред 0° и 5°, оптималните - сред 11° и 16°. Вятърът ще отслабне, само че след краткотрайно скъсване и понижение на облачността преди обяд, след обяд тя още веднъж ще се усилва и през почивните дни ще доминира облачно време, тук-там със слаби валежи от дъжд, в събота - основно в югозападната половина, в неделя - на по-малко места встраната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР