В по-голямата част от случаите проблемът не е в самите

...
В по-голямата част от случаите проблемът не е в самите
Коментари Харесай

Адв. Силвия Петкова: Проблемът не е в тестовете за наркотици, а в неправилното събиране на пробата

В по-голямата част от случаите казусът не е в самите проби за опиати, а е по-скоро в непознаване на процедурата на вземането на тестът и надлежно в неправилното й събиране. Това сподели за дневния блок " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “ Силвия Петкова, юрист по наказателно право.

Според нея не може да се каже, че тестванията за опиати, с които в този момент се тестват служителите на реда, не са справедливи.

" Не можем да кажем, че тестванията за опиати не са справедливи, тъй като нямаме такива данни. Тестовете, с които сега се тестват полицейските чиновници, са същите тези, с които се тестват и водачите на транспортни средства за приложимост на наркотични субстанции. Чисто статистически се счита, че към 15-на % от пробите дават подправено позитивен резултат, което значи, че по никакъв метод не е съществено да кажем, че тестванията не са надеждни “, изясни тя.

На въпрос какъв брой постоянно се случва пробата за опиати да се подвежда от други лекарства, адв. Силвия Петкова разясни, че доста зависи от наличието на съответния медикамент.

Габриела ГЕОРГИЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР