В Пловдив заради трагична катастрофа преди две години, при която

...
В Пловдив заради трагична катастрофа преди две години, при която
Коментари Харесай

Близки на две момчета, загинали в катастрофа, протестираха пред съда в Пловдив

В Пловдив поради трагична злополука преди две години, при която починаха двама младежи, през днешния ден се организира следващ митинг. Катастрофата става край село Кадиево, провокирана е от дрогиран водач с дребен опит. Той към този момент е наказан на 5 години затвор и отнемане от шофьорската брошура за 8 години.

Близките на жертвите, както и самият обвинен, апелират присъдата пред апелативните магистрати.

" Наказанията са строги, в случай че бъдат прилагани съответно, в случай че се регистрира степента на публичната заплаха, в случай че се регистрира характерността на този, който е направил закононарушението, в сегашния случай всички страни апелират присъдата, прокуратурата я стачкува, никой не е удовлетворен, потърпевшите лица смятат, че то е извънредно занижено, тъй като е насочено към минималния размер при двама починали, двама ранени и дрогиран водач, изрично не считаме, че наказването не следва да бъде насочено към минималния размер ", сподели Антоанета Николова, юрист по Българска национална телевизия.

" Аз не мога да допускам - пет години за два човешки живота! Ние желаеме оптималната присъда, значи съдът толерира хората като Петър Маринашки, случая в София преди няколко дни- това е вторият Петър Маринашки, в случай че има съответни присъди, ефикасни, хората да виждат, те по някакъв метод ще се замислят дали ще се качат като този в София и Петър Маринашки ", сподели Тодор Бараков, татко на едно от починалите момчета.

" За мен не е обикновено, откакто си умъртвил две деца на 16 и 17 години, да получиш присъда от 5 години и да си на независимост и на идващия ден да си караш колата и да си вървиш по моренцата, по балканчетата и да си живееш живота. Настояваме за оптималната присъда, която е 15 години и ефикасна да си я лежи ", сподели Пламен Илчев, вуйчо на едно от починалите момчета.

Делото през днешния ден беше отсрочено, защото юристът на обвинения е декларирал, че не е имал задоволително време да се приготви, макар че присъдата е издадена при започване на годината. Той беше санкциониран от съда с 1000 лв., а околните на жертвите дефинираха случилото се като подигравка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР