В Пловдив започва есенният етап за 2022 г. от кампания

...
В Пловдив започва есенният етап за 2022 г. от кампания
Коментари Харесай

Над 1200 пловдивски ученици със заявка за участие в кампанията „Грамотни ли сме“

В Пловдив стартира есенният стадий за 2022 година от акция „ Грамотни лисме? “.

Целта е да се ревизира равнището на просветеност на участниците,свързана с компетентностите, които би трябвало да са придобили в образованието си побългарски език до съответния стадий. Тестовите разновидности за двете възрастови категории(VІІ клас и ХI – ХІІ клас) са съобразени с просветителната степен на учениците. Всекиот тестванията е създаден по моделите на изпитните разновидности за национално външнооценяване и държавен зрелостен изпит, като включват единствено въпроси от модулите,свързани с изучения материал по български език. Разнообразните видове задания ототворен и затворен вид ще предизвикат участниците да покажат до какво равнище саовладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма всъвременния български литературен език.

Заявки за присъединяване на 1287 възпитаници са получени от 36 общински, държавни ичастни учебни заведения от град Пловдив.

Състезанието ще се организира в постройката на Общинския детски сложна два стадия – заран и следобяд в извънучебно време. След обявяване нарезултатите на най-добре представилите се ще бъдат раздадени награди.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР