В Пловдив вече има нови и по-модерни микробуси за хората

...
В Пловдив вече има нови и по-модерни микробуси за хората
Коментари Харесай

Единственият останал микробус, обслужващ хората с увреждания в Стара Загора

В Пловдив към този момент има нови и по-модерни микробуси за хората с увреждания, а в Стара Загора по кое време?

Людмила Борисова написа в обществената мрежа Facebook, че в Стара Загора разполагат единствено с един специализиран микробус, обслужващ хората с увреждания. По думите й микробусът е на съвсем 30 години и пред цялостен разпад.

" В други градове, като Пловдив, Бургас, Варна, София микробусите за хора с увреждания са повече и относително нови, единствено тук в Стара Загора микробусите освен, че не ги смениха за съвсем 30 години, само че и този, който беше на поръчки тотално е спрян ", написа Людмила Борисова.

Жената се притеснява, че микробусът ще бъде сменен с нов чак когато се случи случай. Освен това споделя, че поддръжката на остарялото транспортно средство е прекомерно скъпа.

" По-евтино щеше да излезе да се закупи друго, по-ново ", написа дамата.

Людмила е безапелационна, че е грехота за толкоз години Община Стара Загора да не предприеме нищо във връзка с този проблем.

" Шофьорите вършат всичко допустимо да ни транспортират. Аз съумявам да се придвижа до работа и назад със закупени от мен скутерчета (те също се скапват и се постанова да се поправят), само че при по-неблагоприятни метеорологични условия ми се постанова да употребявам този по този начин измъчен микробус, друга жена, която върви на работа също го употребява всеки ден. Вярно е, че градския публичен превоз е наличен, само че сега инфраструктурата е такава, че не разрешава на хората, изключително на тези, живеещи в Дома за лица с физически увреждания, да имат достъп до него ", добави дамата.

Старозагорският градоначалник Живко Тодоров даде обещание да бъдат закупени нови профилирани транспортни средства... но би трябвало да има признат бюджет за тази цел.

" Държавният бюджет не е признат. Съответно не е признат и общинският още ", разяснява той.



Снимки: Людмила Борисова
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР