В Пловдив строят нова сграда за детската и онкохематологична клиника

...
В Пловдив строят нова сграда за детската и онкохематологична клиника
Коментари Харесай

Започва изграждането на нова сграда за детската и онкохематологична клиника в Пловдив

В Пловдив строят нова постройка за детската и онкохематологична клиника в Университетската болница " Свети Георги ". Стойността на плана е 42 милиона лв., обезпечени от страната и дарителска акция.

Всяка година в клиниката се хоспитализират дребни пациенти с остри положения при болести на вътрешните органи, с кардиологични, неврологични, онкохематологични. През Спешното детско поделение годишно минават почти 28 000 деца.

Проф. Иван Иванов – шеф на Детска клиника в УМБАЛ " Св. Георги ": " Ние прилагаме всички модерни способи в консервативната медицина за лекуването на към 4 хиляди деца годишно от над 21 области в страната, като единствено 1/3 са деца от Пловдив ".

Предвижда се в новата клиника да бъдат разкрити общо 115 болнични кревати и по този метод лекуването и процедурите да бъдат преместени от остарялата постройка в новата, която напълно ще дава отговор на актуалните условия.

Карен Джамбазов – шеф на УМБАЛ " Св. Георги ": " Тази клиника от доста години демонстрира чудеса от професионализъм и от добрина, само че за жалост изискванията, в които се работи доста от дълго време не дават отговор на това, което би трябвало да бъде. Ето за какво преди доста години взехме решение да стартираме ремонт и когато има схващане от страна на страната, без значение кой сега е там и кой ръководи, значимото е да са положителни хора, които да схващат проблемите и да оказват помощ да вървим напред ".

Катя Ивкова – заместник-министър на опазването на здравето: " Клиниката по педиатрия към УМБАЛ " Св георги " е единствената профилирана конструкция за лекуване на детски болести, която дава отговор на трето равнище на подготвеност по медицинските стандарти в целия южен централен район на страната ".

Мощната дарителската акция " Най-доброто за нашите деца " събра задоволително средства и гласност, с цел да накара страната да се включи с финансиране. Две държавни управления - постоянно и служебно, отпуснаха парите за строителството.

Пловдивски митрополит Николай: " Каквито и да са целите на грижите в нашето съвремие, в нашия живот и всеки път, грижата за детето е най-важното нещо. За това богоугодно дело започваме през днешния ден с радостни сърца ".

Очаква се до момента в който в страната бъде построена нова постройка на детска болница, клиниката в Пловдив да поеме най-сложните и тежки случаи у нас.

Репортер: Златин Бояджиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР