В Пловдив ще има нова градска железница (надземно метро) до

...
В Пловдив ще има нова градска железница (надземно метро) до
Коментари Харесай

Атанас Пеканов обвини Асен Василев в лъжа за надземно метро в Пловдив

" В Пловдив ще има нова градска железница (надземно метро) до 2026. Ясно е, че по време на избори се лъже доста, само че тази нелепост ми идва допълнително. Миналата неделя Асен Василев е застанал пред жителите на Пловдив на Римския стадион и им споделил, че той е вкарал план за метро в Пловдив (градска железница) до летището в Плана за възобновяване (съответно би трябвало да се извърши до лятото на 2026 г.) ", стартира Пеканов и незабавно по-късно декларира, че " подобен план в българския План за възобновяване и резистентност (който беше направен през 2021 и утвърден през 2022) няма - не съществува ".

Пеканов прецизира, че визираният от него диалог е качен в страницата на партията и дава към него.

" Чувал съм за такива хрумвания от други хора, може и да са положителни, само че постоянно са били единствено теоретични. Няма подобен план, няма такова финансиране. Асен Василев демонстрира една красива визуализация на 30-секундно клипче и дава обещание, че въз основата на това клипче следващата година може да стартира строителството (а очевидно и да привърши малко по-късно, тъй като плановете по ПВУ са до лятото на 2026) ", прибавя той.

В ролята си на вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и екипът му приготвиха лично Националния проект за възобновяване и резистентност.

" Какъв е смисълът от тази неистина? Какво носи? Колко гласове носи? Как след това да убедим хората, че не всички са маскари? Защото хората, излъгани от тези лъскави клипчета, ще повярват и ще чакат нещо да се направи. Как да ги убедим по-късно, че Европа в действителност прави смислени неща за нас? Е, по-късно несъмнено постоянно може да кажем, че някой различен е отговорен, само че да не се чудим за какво има ниска изборна интензивност, песимизъм, анти-европейски настроения и други ", приключва поста си Пеканов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР