В Пловдив продължава фестивалът на занаятчийсоко пиво Две- три бири

...
В Пловдив продължава фестивалът на занаятчийсоко пиво Две- три бири
Коментари Харесай

Фестивал на бирата в Пловдив

В Пловдив продължава фестивалът на занаятчийсоко питие „ Две- три бири фест “ в Пловдив.Тази година феновете на хмеловата напитка се събират в Тютюневия град.

Мястото за провеждането на бирения фестивал не е определено инцидентно.
Ивайло Дернев-организатор на фестивала „ Две-три бири фест “ Тютюневия град в действителност е жив и зависи от нас да му бием адреналин и да представим новия му темп.
Фестивалът изкушава с над 50 типа занаятчийска бира.
Божидар Александров, пивовар: Тъмна бира с усет на кафе и нотки на малина и къпини. Христо Цочев, пивовар: Тази бира е индиан пейл ейл - и е мощно охмелена,малко по- висок алкохолен градус,това е по този начин,защото в миналото индийските кораби е трябвало да закарат бирата в Индия и е трябвало да я създадат по- устойчива и да издържи на пътуването и са слагали повече хмел,хмелът е натурален консервант.
С разнообразни типове питие се включва Berlin Beer Week..
Дирх Хопличек, уредник на фестивала Berlin Beer Week: Тази бира има малко кленов сироп,който придава много стипчив усет и мирис на горски плодове. А при този тип безалкохолна бира хмелът се поставя след варене. И по този метод алкалодите,които придават аромата не се изпаряват и по този начин бирата има по-силен усет.
Има и специфичен ъгъл за тези, които желаят да гледат срещите от международното състезание по футбол с чаша крафт бира в ръка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР