В Пловдив откриват площад ТЕАТРАЛЕН“. На днешния 27 март –

...
В Пловдив откриват площад ТЕАТРАЛЕН“. На днешния 27 март –
Коментари Харесай

В Деня на театъра в Пловдив откриват площад „ТЕАТРАЛЕН“

В Пловдив откриват площад „ ТЕАТРАЛЕН “. На днешния 27 март – Международен ден на театъра, с публично шествие ще се открие площадното пространство. Тържеството ще стартира от двора на Драматичния спектакъл в града на тепетата, където ще се съберат представители от всички културни институции в града.

Шествието ще тръгне в 12:00 ч. и ще мине по основната улица на Пловдив. Финалната му точка ще е площадът сред улиците „ Лейди Странгфорд “, „ Цариброд “ и „ Ангел Букурещлиев “, където в 13:00 ч. публично ще бъде изпълнено решението на Общинския съвет мястото да носи името Площад „ Театрален “.

Целта е да се отбелязя пространството, на което се е намирал Международен спектакъл „ Люксембург “ и се е основала първата професионална театрална натрупа в България.

Вечерта ще продължи със спектаклите „ Едип и пророците “ и „ Ръкомахане в Спокàн “. Билетите, закупени за тези две представления от касата на театъра, ще са на празнична цена от 15 лева Зрителите ще имат удоволствието да се насладят на чаша шампанско след края на спектаклите. В ресторант „ ТеатъРа “ от 21:00 ч. ще се оферират авторски коктейли, въодушевени от представления на театъра, а за музикалното въодушевление ще се погрижат Едит Унджиян и Георги Зайков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР