В Пловдив, от 13 до 15 ноември, ще се състои

...
В Пловдив, от 13 до 15 ноември, ще се състои
Коментари Харесай

Въпреки пандемията: Започва фестивалът „Дефиле на младото вино” в Пловдив

В Пловдив, от 13 до 15 ноември, ще се състои дванайсетото издание на фестивала "Дефиле на младото вино ", оповестиха уредниците.

Възрожденските къщи в Стария град ще отворят за срещи с другари, за дегустация на български виновност, за културни събития, вкусна храна и доста занимания.

Откриването е на 13 ноември и ще бъде предшествано от "Дионисиево шествие " от площада пред община Пловдив към началото на Стария град, където в 14:00 часа патронът на шествието ще отвори първата бъчва младо вино на винарска маза, която е златен медалист от предходното издание.

Тази есен участниците във фестивала са повече от 2019 година - 51, от които 39 винопроизводители и 12 производители на храни и артикули. Те ще бъдат ситуирани в дворовете на 14 от възрожденските къщи на Стария Пловдив.

Жури, излъчено от Университета по хранителни технологии, ще оцени качествата на новите виновност, показани на "Дефиле на младото вино ", и ще отличи спечелилите в състезанието "Дионис " по време на "Вечер на майсторите на виното ". Посетителите на фестивала, посредством анкетни карти, ще дефинират "Най положително младо вино на 2020 година " в категориите - алено, бяло и розе.

Фестивалът е първият в България, който преди 12 години проправя път на винения туризъм в симбиоза с културния. Той е част от националния туристически календар и ще се състои при строго съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР