В Пловдив няма отлив на желаещи да се ваксинират с

...
В Пловдив няма отлив на желаещи да се ваксинират с
Коментари Харесай

Край на опитите за нелегална ваксинация в Пловдив

В Пловдив няма отлив на искащи да се имунизират с " Астра Зенека "

Опитите за „ незаконна “ имунизация посредством записване в СИК в Пловдив към този момент са прекъснати.

Изборният кулоар се употребява доста ловко от хитри пловдивчани, които желаеха непременно да се доберат до доза от ваксина, без значение каква е тя. Така те се записваха за членове на секционните изборни комисии, минаваха през първа игла, получаваха картонче с дата за втора, след което тихомълком се отписваха от описите и биваха сменени с други.

„ Имаше опити за злоупотреби, само че те не бяха толкоз доста. Ние имаме достъп до описите, само че представете си какъв брой време ще отнеме да се ревизира даден член на секционна изборна комисия дали се е отписал или не. До последният миг се вършат размени “, разяснява зам.-директорът на Регионалната здравна ревизия доктор Аргир Аргиров.

Той уточни, че до края на седмицата ще приключи имунизацията на членовете на секционните изборни комисии, поискали да се боцнат. В момента им се слага втора игла. Приоритетно се слага първа игла пък на новозаписаните в СИК, които са заменили отказали се. Факт е, че за изборния ден последните ще бъдат единствено с една сложена доза.



По думите на Аргиров, в Пловдив няма отлив на искащи да се имунизират с " Астра Зенека ". Тъй като сега няма друга опция, всичките дози, които идват в Пловдив – дребни количества всяка седмица, се разпределят незабавно.

„ Експертизата потвърди, че няма нищо общо сред смъртния случай в Йоаким Груево и имунизацията. Още през цялото време стартира тази война на огромните компании и се придвижи върху хората “, разяснява зам.-директорът на Регионалната здравна ревизия в Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР