В Пловдив не се спазваше рестрикцията в сутрешните часове от

...
В Пловдив не се спазваше рестрикцията в сутрешните часове от
Коментари Харесай

Пловдивчани потъпкаха една от забраните на властта и... СНИМКИ

В Пловдив не се спазваше рестрикцията в утринните часове от 8,30 до 10,30 часа да не пазарят хора под 60 години, написа "Марица ". Дълги опашки пред питателните магазини се извиха през днешния ден сутринта, само че на тях паралелно с хората от третата възраст имаше и по-млади.

Струпването замязя доста на това, което бе преди седмици.



Подплашени, по-младите от опашките обясняваха, че пазарят за близки пенсионери, тъй като не можели да чака на опашката. Други пък допълниха, че обстановката в страната се мени всеки час и към този момент не знаят какво да вършат.

По-строгите ограничения бяха наложени от Националния щаб за битка с коронавирса, с цел да се понижи скупчването на хора. Освен КПП-тата и възбраната за посещаване на паркове и градини спешният щаб реши да вкара и часове, в които да пазарят единствено възрастни хора.



Поради тази причина за времето от 8:30 до 10:30 се не разрешава достъпа на хора под 60 години в питателните магазини. Целта е да се ограничи болестта от ковид и да се предпазят пенсионерите, като се минимализира контактът им с по-млади хора.

За момента обаче тази мярка сякаш има противоположен резултат в Пловдив. Наравно с възрастните на опашките заран се натрупат и млади.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР