В Пловдив местната власт и полицията започват ежедневни проверки в

...
В Пловдив местната власт и полицията започват ежедневни проверки в
Коментари Харесай

Властите в Пловдив подеха акция срещу горенето на отпадъци

В Пловдив локалната власт и полицията стартират ежедневни инспекции в регион „ Източен " за горене на гуми и други рискови боклуци. Най-сериозен е казусът в " Столипиново ", където огромна част от хората горят боклуци.

Пловдив Първенец, Родопи
 Съставени са 8 акта за горене на непозволени боклуци в Съставени са 8 акта за горене на непозволени боклуци в "Красна поляна "
Пореден ден с замърсен въздух в София. В началото на идната година би трябвало да влезе в действие новият, по-строг, режим за нелегално горене на боклуци -...

От началото на декември са регистрирани няколко пъти, в които равнищата на фини прахови частици са повишени. Такъв беше и днешният ден, когато средноденонощната норма беше 1,5 пъти над допустимата. Качеството на въздуха се дефинира като неприятно. Препоръката е жителите да не употребяват колите си и, при опция, да останат по домовете си.

Общината и общинският инспекторат се пробват да трансформират това. Направени са към 50 инспекции, като в 26 от тях става въпрос за изгаряне на неразрешени боклуци.


С рухването на температурите на доста места в „ Столипиново " се виждат купчини със остаряла дограма, порти и изхвърлени мебели. Дървата за огрев тук съвсем не могат да се видят. Има поданици, които се отопляват на ток, само че огромна част от хората споделят, че горят всичко, тъй като са небогати.

За да предотврати горенето на гуми, районното кметство стартира акция за събирането им от коритото на река Марица. Само за няколко дни са извозени над 2000 гуми, тествани са и всички пунктове в региона. В бъдеще се планува да се построи и видеонаблюдение.
Иван Стоянов - кмет на регион „ Източен: Тъй като тука следим, че се горят освен автомобилни гуми, предприехме ограничения да ограничим до най-много тази активност, само че и боклуци, текстил и обувки и всевъзможни неща, които се изхвърлят в региона, подхващаме малко по малко ограничения, които ще доведат до триумф.
Планираните от страната санкции за горене на боклуци не плашат изключително жителите на „ Столипиново ". В пловдивското село Първенец хората се отопляват главно на дърва и въглища. Повечето къщи имат и климатици. В пенсионерския клуб в селото от години се отопляват на дърва, които кметството купува.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР