В Пловдив и областта няма криза по отношение на леглата

...
В Пловдив и областта няма криза по отношение на леглата
Коментари Харесай

Зам.-директорът на РЗИ: В Пловдив и областта няма криза по отношение на леглата в COVID отделенията

В Пловдив и региона няма рецесия във връзка с леглата в коронавирус отделенията. Това сподели за Българска телеграфна агенция заместник-директорът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Аргир Аргиров.

По думите му се поддържа една непрекъсната численост от към 500 заети кревати, толкоз са били и през януари тази година. Той бе безапелационен, че не се чака рецесия във връзка с леглата в коронавирус отделенията.

По отношение на 7-дневната заболеваемост доктор Аргиров уточни, че разликата е сред 7 и 8 индивида и на диаграмата се задържа една непрекъсната права, не се чака да има дефицит на кревати. Към момента 446 са заетите кревати в цялата Пловдивска област, 58 са интензивните кревати, които са единствено в Пловдив. От пациентите в интензивния бранш 38 са интубирани.

Новите версии на коронавирус се карат по-леко и доста постоянно не стигат до болница, сподели още той.

Вчерашната статистика сочи, че от 0 до 18 години заболелите са 73, а 112 са случаите в най-възрастната група - над 75 години. От всички 1 200 случая в 18-те общини на региона 719 са единствено за Пловдив, което е 55 на 100, а от тях до 18 години са шест %. Положително се е отразила и изключителната почивка за учениците, когато внезапно е понижен броят на заболелите възпитаници.

Д-р Аргиров заяви, че от нощес са почнали инспекции по заведенията за съблюдаване на пандемичните ограничения, резултатите от които ще се обобщят по-късно денем.

Той изрази угриженост за сътрудниците си, които са непрекъснато претрупани. Отделно всекидневно два екипа от по пет експерти на РЗИ дежурят и на летище " Пловдив ", където посрещат съвсем ежедневните полети, множеството от които са през нощта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР