В Пловдив и Габрово обявяват грипна епидемия. Мерките срещу разпространението

...
В Пловдив и Габрово обявяват грипна епидемия. Мерките срещу разпространението
Коментари Харесай

Вече три области обявиха грипна епидемия

В Пловдив и Габрово афишират грипна зараза. Мерките против разпространяването на вируса влизат в действие от идната седмица.

Броят на болните в Пловдив е стигнал 206 на 10 хиляди души. Засега учениците няма да излизат във почивка. Така със Смолян към този момент три области са в зараза. В предепидемична обстановка е Пазарджик.

Грипът стартира ненадейно за едно денонощие, изясняват персонални лекари.

Заболеваемостта в Смолян доближи 268,9 болни на 10 000 души, въведени са противоепидемични ограничения

„ Поне седмица би трябвало да си останат у дома пациентите да се лекуват, да поемат повече течности и да се изолират от другите. Има пациенти, които ми се обаждат. Някои от тях към момента не са съумели да дойдат до кабинета заради тази изнемощялост и неспособност да станат от леглото “, изясни Недка Стайкова-Стоянова, общопрактикуващ доктор.

30% от пробите са позитивни за грип А, обобщиха от оперативния щаб в Пловдив. От понеделник вкарват ограничения.

СЗО регистрира 10 000 смъртни случая в Европа и Америка за декември, а ние попитахме специалистите каква е обстановката у нас

„ Отлагат се профилактичните прегледи за деца и дами. Засилен филтър в детските и образователни заведения с учестена стерилизация и по-често проветряване на пространствата. Броят на отсъстващите възпитаници към момента не е обезпокоителен, макар че виждаме ритъм на повишение “, уточни доктор Сийка Димчева, шеф на РЗИ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР