В Пловдив е задържан е мъж, за когото има доказателства,

...
В Пловдив е задържан е мъж, за когото има доказателства,
Коментари Харесай

Задържан е шеф на канала за мигранти, отговорен за смъртта на бургаските полицаи

В Пловдив е арестуван е мъж, за който има доказателства, че е управлявал групата за трафик на мигранти, забъркана в злополуката сред патрулка и рейс в Бургас. При конфликта починаха двама служители на реда.

Това оповестиха от прокуратурата в Пловдив на брифинг във вторник.

Разследващите считат, че каналът е ръководен от 30-годишен сирийски жител, живеещ в града под тепетата, споделиха още от държавното обвиняване. Той имал позволение да обитава у нас.

Клуб Z припомня, че след трагичния инцидент шофьорът пък бе арестуван в Първомай - в област Пловдив.

Официално босът е чиновник на изпълнителна служба в огромно сдружение в Пловдив. Мъжът поддържал непрекъсната връка с двама души, живеещи в Истанбул. Когато се съберат повече хора, които желаят да преминат незаконно границата на страната, индивидът от Турция се свързвал със сириеца у нас. Той пък звънял на други няколко души от Харманли, Средец и Хасково, които му обезпечават коли и водачи. Те са инцидентно набелязани чужденци, само че имало и българи.

Те взимат незаконните мигранти и се насочат към вътрешността на България. Престоявали в Пловдив и продължавали пътя си към Западна Европа, споделиха през днешния ден от прокуратурата.

Цената на подобен " транспорт " била към 3000 евро на човек. парите се превеждали по сметки на сириеца, живеещ в Пловдив. Впоследствие той ги разпределял сред всички участници в схемата, обясниха още от обвиняването.

При акцията по разбиването на канала са арестувани общо 12 души. Сред тях има двама или трима чужденци със статут на непрекъснато пребиваващи у нас, а останалите са българи. Арестите са осъществени в Харманли, Хасково, Средец и Пловдив. Претърсвания са осъществявани и в област Бургас, оповестява Нова тв.

В Средец са открити и 22-ма мигранти. Двама от тях били в дома на един от каналджиите, а останалите - в гориста месност наоколо.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР