В Пловдив 64-годишен мъж, заразен с коронавирус, беше излекуван след

...
В Пловдив 64-годишен мъж, заразен с коронавирус, беше излекуван след
Коментари Харесай

Подробности за медицинското чудо в Пловдив

 В Пловдив 64-годишен мъж, инфектиран с ковид, беше оздравял след 26 дни на апаратна вентилация. Самите лекари дефинират обстановката като изключение. Пациентът е бил признат с дихателна непълнота. Наложила се механична вентилация поради усложняване на здравословното му положение.

" Пациентът постъпи в болничното заведение в средноувредено положение. Той беше с температура и кашлица, без да има ясна връзка със инфектирани пациенти. След тридневно наблюдаване, индивидът се утежни до степен апаратна вентилация, траяла 26 дни ", обясни началникът на реанимационното поделение в УМБАЛ " Каспела " в Пловдив доктор Юри Спасов, предава Нова тв. 

Той уточни, че с помощта на насъбрания международен опит и на българските медици е имало изясненост по какъв начин би трябвало да бъде лекуван пациентът.

" Когато стартира клинично усъвършенстване, със съответните параклинични критерии, които да ни карат да мислим, че е подготвен за екстубация - преминахме към тази стъпка и успяхме да го задържим в положително положение ", добави още Спасов. 

" Всички сътрудници, които работят в интензивната медицина, са наясно какво значат тези 26 дни интубация. За моя наслада и на целия екип, пациентът съумя да се закрепи в положително положение, което ни разреши да сме спокойни ", заключи доктор Юри Спасов.


Медицинско знамение в пловдивска болница
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР