В Пловдив 120 души спят на улицата заради това, че

...
В Пловдив 120 души спят на улицата заради това, че
Коментари Харесай

35 бездомни ще бъдат настанени в пловдивския приют тази зима

В Пловдив 120 души спят на улицата поради това, че са останали без дом. С внезапното захлаждане обществени и общински чиновници стартират да ги настаняват в Приюта за бездомни.

Пловдив

Капацитетът на приюта е за 20 души, само че скоро община Пловдив ще обезпечи още 15 места и по този начин 35 индивида ще могат да се настанят тази зима.

От един месец Блага и синът й живеят в приюта. Останали без дом, след фамилни проблеми, а по-късно известно време спали на улицата. Надяват се да бъдат приютени тук и през зимата.
Илия Кашкавалджиев: Бяхме на пътя. Доста време. Спахме на гарата.Блага Беберова: Всичко има. Топла вода има. Парно има. Одеяла дадоха, чаршафи.
В момента в приюта живеят 19 индивида. Освен легло, отопление, санитарни потребности, те получават и храна. А в студените месеци искащите да спят на топло се усилват доста.
Димитър Семерджиев - шеф на подслон за бездомни хора-Пловдив: Ние се борим за живота на тези хора. Като огромна част от тях идват заболели, премръзнали. Докъдето ни разрешават опциите ние се опитваме да ги лекуваме.
При настаняването не се изискват персонални документи. Хората могат да останат до 3 месеца в приюта, само че би трябвало да съблюдават разпоредбите там.
Надя Танева - шеф на Дирекция „ Социално подкрепяне " -Пловдив: Много от тях са настанявани в приюта и в центъра и защото не са спазвали правилника на вътрешния ред са били извеждани от там и все още екипът на тези услуги доста мъчно можем да ги убедим, че те ще съблюдават правилника тази зима и ще бъдат настанени.
По данни на „ Социално подкрепяне " 120 души спят по улиците на Пловдив. При обход през предишния месец са открити 11 нови индивида, преместили се от други градове на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР