В Плодивския районен съд продължи делото срещу Димитър Султин, обвинен

...
В Плодивския районен съд продължи делото срещу Димитър Султин, обвинен
Коментари Харесай

Нови подробности за насилието в пловдивска болница

В Плодивския областен съд продължи делото против Димитър Султин, упрекнат в нахлуване над охранител от " Алфа Сот България " ООД, осъществено на 29.10.2020 година по време на осъществяване на служебните му отговорности в УМБАЛ " Пловдив ". На съвещанието през вчерашния ден показания дадоха потърпевшият Иван Ячев и очевидецът Ангел Султин, наследник на подсъдимия, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В деня на случая подсъдимият и синът му отишли до мястото, на което пазел Ячев и поискали да минат оттова. Бащата трябвало да бъде приет в болница, само че преди този момент му изискали да направи PCR тест. Охранителят не ги позволил, защото входът бил единствено за служебни лица и за пациенти на носилки с коронавирус. Казал им, че има заповед, с която се не разрешава минаването и им показал указателните табели.

Султин старши се опитал да се шмугне през вратата при отварянето й от вътрешната страна. Пазачът му препречил пътя, само че той го напсувал и го блъснал с пестник в лицето. После хвърлил по него и бутилка с вода. Раненият охранител звъннал на директния си шеф, споделил му за случая и шефът пристигнал да го смени на поста, а потърпевшият отишъл в незабавния бранш да му окажат здравна помощ. 

Синът на подсъдимия описа съвсем идентична история, само че с разменени функции на потърпевш и нападател. Заяви, че не татко му е нападнал охранителя, а пазачът го е притискал към вратата, обиждал ги и ги псувал. Султин младши застанал сред двамата спорещи мъже и се опитал да ги успокои. 

За идващото съвещание на 1 март ще бъдат призовани директният шеф на потърпевшия надзирател, който го е сменил на поста, както и различен чиновник от компанията, на който Ячев твърди, че Султин старши е предложил пари, с цел да се приключи делото против него. Предстои експерт да изготви и видео техническа експертиза на записа от камерите от деня на действието.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР