В плейофен сблъсък от 1/16-финалите на Лига Европа, Бенфика и

...
В плейофен сблъсък от 1/16-финалите на Лига Европа, Бенфика и
Коментари Харесай

Без победител в сблъсъка между Бенфика и Арсенал, интригата се запазва за реванша

В плейофен конфликт от 1/16-финалите на Лига Европа, Бенфика и Арсенал не съумяха да излъчат победител.

Спорът посред им завърши при резултат 1:1, като с оглед показаното на терена, гостите несъмнено могат да съжаляват повече за пропуснатата опция да завоюват по този начин значимия триумф, въпреки и не в Португалия, поради рестрикциите, свързани с ковид пандемията.

През първото полувреме играчите на Бенфика се бяха прибрали в личната си половина и чакаха опциите си на контраофанзива.

Това правеше сложна задачата на атакуващите състезатели на противника, които постоянно се оказваха превъзхождани числено наоколо до пеналта на португалския гранд.

Обамеянг имаше две положителни благоприятни условия да сътвори заплаха пред вратата на символичните домакини, само че по този начин и не съумя да извлече максимума от тях.
 Расистки скандал преди днешните мачове от Лига Европа
Расистки скандал преди днешните мачове от Лига Европа

Нападнаха Нкетия

В 54-ата минута, след по-скоро ясна и не напълно дълго оспорвана обстановка в полето на Арсенал, реферът Джунейт Чакър уточни бялата точка. Зад топката застана голмайсторът на шампионата до този миг Пици, който вкара невъзмутимо за 1:0.

Отговорът на " артилеристите " беше неотложен, като единствено 2 минути след полученото попадение, те също стигнаха до такова.

Сака прати топката в мрежата, засичайки го при остро центриране от левия фланг. Поради известни подозрения за засада, обстановката беше прегледана чрез системата ВАР, като в последна сметка гол имаше и резултатът беше подравнен.
 Тотнъм победи Волфсбергер с 4:1
Само знамение би лишило Тонтъм от осминафинал в Лига Европа

Гарет Бейл се регистрира с попадение

Последваха нови мощни минути за лондончани, само че за трети път в срещата Обамеянг не съумя да означи по този начин значимия втори гол за отбора си, като стреля на сантиметри от десния непряк дирек на задачата.

Така или другояче, макар даденото солидно продължение, нова смяна нямаше, което резервира интригата жива за ответната борба.
 Манчестър Юнайтед победи изрично Реал Сосиедад с 4:0
Няма кой да спре Фернандеш, Юнайтед съвсем несъмнено е 1/8-финалист в Лига Европа

Португалецът блесна с два гола
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР