В плевенското село Новачене, от днес - 15 юли, се

...
В плевенското село Новачене, от днес - 15 юли, се
Коментари Харесай

Въвеждат режим на водата в плевенско село

В плевенското село Новачене, от през днешния ден - 15 юли, се вкарва режим на водата, оповестиха пред Българска телеграфна агенция от " Водоснабдяване и канализация " (ВиК) ЕООД – Плевен. 

Причината за крайната мярка са фрапантно намалелите дебити на водоизточниците, използването на питейна вода не по предопределение, както и трайният дефицит на вода по високите елементи на селището, обясниха от сдружението.

Водата ще се стопира вечер в 20:00 часа и ще се пуска заран в 7:00 часа, като графикът може да бъде променян според от техническите благоприятни условия на водоснабдителната система. " Към въвеждане на режим на водата се прибягва в случаите, когато подаваните водни количества в обещано населено място не са задоволителни и не може да се обезпечи непрекъснатост на водоснабдяването за всички консуматори ", обясниха от ВиК – Плевен.

Както Българска телеграфна агенция заяви, от предходната седмица със заповед на кмета на община Плевен в село Беглеж бе наложена възбрана за използването на питейна вода за миене на улици, тротоари и коли, както и за поливане на аграрни насаждения. Препоръка за въвеждането на такова ограничаване има и за село Стежерово. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР