В Плевенско за първи път много хора в различни квартали

...
В Плевенско за първи път много хора в различни квартали
Коментари Харесай

Ромите в Плевенско разочаровани, никой не им предложил пари за изборите

В Плевенско за първи път доста хора в разнообразни квартали на града и села с най-вече ромско население споделиха, че никой не им е предложил пари, с цел да гласоподават. Иначе общоприетата цена за глас е сред 30 и 50 лева Новото е, че по информация на bTV са раздавани ваучери за хранителни артикули.

В плевенското село Буковлък пък се натъкнахме на една напълно нова скица за избирателен туризъм, чиито следи стигат до Германия. Местните водачи са последвали гурбетчиите, твърди Спас Георгиев.

Много хора сега са в Германия, Холандия, Испания. И сега нашите водачи избягаха натам, с цел да купуват гласове, изяснява мъжът.

Преди дни, единствено за 24 часа, от един и същи IP адрес в селото са били подадени 180 заявки за гласоподаване в немския град Делменхорст.

Според проверяващи схемата е нова - откриват се фиктивни секции, само че с същински гласоподаватели. Дали сега те са в Буковлък или в Делменхорст не е ясно.

Кой, по кое време и по какъв начин дава парите локалните не смеят да кажат. А съгласно специалисти машинното гласоподаване няма да понижи нито купения, нито следения избор.

В деня на вота в Делменхорст заподозряха, че за гласуването в тяхната секция има специфична организация.

В Буковлък ползата към изборите доста понижа, а локалните се майтапят, че хората не са стимулирани да отидат до урните.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР