В Плевен университетската болница "Д-р Георги Странски" получи нова апаратура

...
В Плевен университетската болница "Д-р Георги Странски" получи нова апаратура
Коментари Харесай

Нова апаратура за безкръвни операции в плевенска болница

В Плевен университетската болница "Д-р Георги Странски " получи нова инсталация за безкръвни интервенции, купена с целеви средства на Министерството на здравеопазването. Това заяви представителят на лечебното заведение Момчил Цветков.

Медицинската техника, която е на стойност към 400 хиляди лева, към този момент се употребява от клиниките по хирургия към болничното заведение и служи за интервенции на органите от стомашно-чревния тракт, злобен мехур и други. Вече е опериран по неотложност и по-късно изписан пациент в Първа хирургична клиника.

Лапароскопът е последно потомство от системата "Einstein ", има опция за работа в тримерен режим, което разрешава по-прецизното осъществяване на оперативните интервенции. Според лекарите системата уголемява опциите на хирургичните екипи. При интервенциите възстановителният интервал е по-кратък, а следоперативната болежка - по-малка в съпоставяне със общоприетите процедури.

За новата лапароскопска инсталация Плевен разполага с екипи, подготвени у нас и в чужбина. Благодарение на тази облага, болничното заведение в Плевен, която е второто по величина лечебно заведение отвън столицата, има подготвеност да прави по неотложност интервенции когато и да е на денонощието, целогодишно, уточни Момчил Цветков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР