В Плевен трикратно ще бъдат увеличени зелените пространства след ремонта

...
В Плевен трикратно ще бъдат увеличени зелените пространства след ремонта
Коментари Харесай

Трикратно ще бъдат увеличени зелените пространства след ремонта на ларгото в Плевен

В Плевен трикратно ще бъдат увеличени зелените пространства след ремонта на ларгото, оповестиха от общината. Изпълнението на плана за главен ремонт на пл. "Свободата " и пешеходна улица "В. Левски " е към своя край в частта на строително-ремонтните действия, оповестяват от общината.

По рекомендация на специалисти озеленители от компанията, която обезпечава дървесната и храстова растителност, засаждане на типовете би трябвало да се направи в през октомври.

С концепцията секторът от пешеходната част да е по-добро и уютно място за отдих ще има доста нова зеленина. Тя е разположена към паметника на Девета пехотна плевенска дивизия, алеята сред Каскадата и Спортно-информационния център и в региона на Къща музей "Цар Освободител Александър Втори ". Ще бъде засадена дървесна и храстова растителност, част от която завършена кубично. Общата повърхност озеленяване /проекция на короните/ е 2 427 кв. м.

От началото на ремонта са отрязани единствено три дървета заради извънредно неприятното им положение. Към съществуващите 29 дървета ще бъдат засадени нови 65. В тях се включват 5 колоновиден шестил, 22 броя яворолистен чинар с кубична корона, 4 броя яворолистен чинар. Специално от Нидерландия ще дойдат и 34 броя полски явен - бутиково дърво с присъща сменяща се багра на короната.

В осъществяване на плана ще бъдат засадени 15 броя топиари от котонеастър дамери, ще бъдат завършени и 58 кв. м цветни пространства, на които ще бъдат съчетани разнообразни типове сезонни цветя. Засаждането на дърветата ще става по нова технология, в местата за засаждане авансово са инсталирани бетонови цилиндрични пръстени, които предотвратяват деформирането на настилката от кореновата система на растенията. Всяко от тях има и специфична система, с която посредством дренаж ще се реализира поливането на зелените насаждения.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР