В Плевен, след протести на представители на моловете и търговци,

...
В Плевен, след протести на представители на моловете и търговци,
Коментари Харесай

В Плевен са недоволни от затягането на мерки и представители на културната сфера

В Плевен, след митинги на представители на моловете и търговци, неодобрение от новото стягане на противоепидемичните ограничения показаха и в културната сфера. Те стачкуват посредством Отворено писмо до шефа на Регионалната здравна ревизия от настоятелството на най-стария културен институт в града - читалище " Съгласие 1869 ".

В документа се упорства за незабавна анулация на заповедта на РЗИ, с която се не помнят културните прояви в Плевен, като концерти и театри. " Защо визитата им е по-опасно от това на ресторант - фенове с маски на лицата, през два стола разстояние, по-заразни ли са от клиенти по шестима на маса, вдигащи тостове? ", са част от въпросите, сложени в писмото. С какво са рискови за фенове музеи и галерии, където експонатите не се допират, а няма тълпи от гости, написа още в документа.

Недоволство се показва и против възбраната на груповите креативен занимания. При заниманията по танци, да вземем за пример, участниците са едни и същи - огромната си част от тях са прекарали ковид или са имунизирани - за какво би трябвало да стоят затворени и изолирани, питат още от читалище " Съгласие ". Настоятелството упорства Регионалната здравна ревизия да вземе вярно решение при установяване на противоепидемичните ограничения. Писмото е подписано от ръководителя на настоятелството, Ивайло Атанасов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР