В Плевен се събират 88 ученици и педагози от пет

...
В Плевен се събират 88 ученици и педагози от пет
Коментари Харесай

В Плевен се събират 88 ученици и педагози от пет държави по проекта Еразъм +

В Плевен се събират 88 възпитаници и педагози от пет страни по плана "Еразъм + ". Домакин на интернационалната среща е Профилираната гимназия с преподаване на непознати езици. Това заяви за Българска телеграфна агенция заместник-директорът Грета Димова - началник на плана от българска страна.

Тя посочи, че събитието ще премине под мотото "Да бъдем във форма за Европа " от на следващия ден - 26 февруари, до 28 февруари. Четиридесет от участниците идват от Полша, Румъния, Италия и Гърция.

Предвидени са надпревари, уъркшопове, открити уроци, в които ще се ползват новаторски цифрови способи. Част от дейностите ще бъдат проведени взаимно с Областния информативен център за разпространение на кохезионната политика на Европейския съюз /ЕС/. В плана вземат участие Националната асоциация на българските европейски клубове и катедра "Европеистика " на Софийския университет "Климент Охридски ", добави Димова.

По думите й главната цел на интернационалната среща е да насърчи информираността на учениците и преподавателите за ролята на Европейски Съюз в международен мащаб и за сполучливото развиване на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР