В Плевен с тържествен ритуал ще изпратят 36 -я контингент

...
В Плевен с тържествен ритуал ще изпратят 36 -я контингент
Коментари Харесай

В Плевен изпращат контингента за мисията на НАТО в Афганистан

В Плевен с церемониален обред ще изпратят 36 -я контингент на Българската войска за присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка ". Национален пълководец на контингента е полковник Веселин Василев. 

Контингентът е в състав от 160 военнослужещи. Включва рота за защита и щабни офицери в щаба на задачата на Алианса. Преди ден участниците в задачата получиха сертификация и оценка за бойна подготвеност.

Международната задача на НАТО " Решителна поддръжка " е фокусирана върху подготовката, подпомагането на даването на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимоотношение с афганистанското държавно управление, сътрудниците и другите интернационалните организации, ангажирани в района.

Участниците в българските задачи са измежду най-подготвените, сподели доктор Красимир Трифонов, заместител регионален шеф и три пъти участник в задачи в Афганистан:

" Българските военнослужещи в Афганистан са едни от най-високо ценените, постоянно са с награди. Нашите военнослужещи даже превъзхождат в някои типове подготовка някои от старите членки на НАТО. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР